Estonia impune carantina pentru călătorii nevaccinați din Austria, Croația și Olanda

0 137

Ministerul Afacerilor Externe din Estonia a dezvăluit că toți călătorii nevaccinați care sosesc din Austria, Croația și Olanda sunt acum obligați să stea în carantină pe o perioadă de zece zile, deoarece țările au fost mutate pe lista roșie.

Cu toate acestea, perioada de carantină poate fi scurtată dacă călătorii nevaccinați efectuează două teste PCR în prima și în a șaptea zi a sosirii lor în Estonia a căror rezultate să fie negative. Cele trei state membre ale Uniunii Europene au fost mutate de pe lista galbenă, după ce au înregistrat peste 200 de cazuri de infecție la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Astfe, lista roșie a Estoniei include și următoarele țări ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European: Belgia, Bulgaria, Cipru, Franţa, Grecia, Islanda, Irlanda, Liechtenstein, Lituania, Monaco, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Elveţia și Regatul Unit.

În schimb, toți călătorii din Austria, Croația și Țările de Jos și din țările UE/SEE menționate mai sus, dar care au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 pot intra fără restricții în Estonia, fără a fi nevoie să respecte cerința de carantină. Pentru ca un certificat de vaccinare să fie recunoscut în Estonia, documentul ar trebui să indice că titularul a primit una dintre dozele de vaccin aprobate pentru utilizare de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) – AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna (Spikevax), BioNTech / Pfizer (Comirnaty), Johnson & Johnson (Janssen).

Toți călătorii din țările UE/SEE care au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 pot intra fără restricții în Estonia.

În plus, călătorii care dețin un certificat de recuperare, care demonstrează că titularul a avut boala în ultimele 180 de zile, sunt, de asemenea, scutiți de regulile de testare și carantină. „Cerința de testare și carantină nu se aplică persoanelor care au fost complet vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele douăsprezece luni sau care s-au recuperat de pe urma bolii în ultimele 180 de zile și care au fost declarate sănătoase de către un medic”.

De asemenea, din moment ce ratele de infecție din Danemarca, San Marino și Spania au scăzut, țările au fost mutate pe lista galbenă. În consecință, toți călătorii nevaccinați care intră în Estonia dintr-una din aceste trei țări trebuie să fie supuși testării COVID-19. În cazul în care călătorii efectuează un test PCR, rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar dacă fac un test antigen, rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.

Dacă călătorii nu pot furniza un rezultat negativ al unui test care să fi fost efectuat înainte de a ajunge în Estonia, aceștia trebuie să fie testați la sosire și să rămână auto-izolați până la obținerea rezultatului. Pe lângă Danemarca, San Marino și Spania, lista galbenă a Estoniei include și următoareșe țări: Andorra, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Luxemburg, Malta, România și Suedia.

În ceea ce privește călătorii vaccinați și recuperați, care sosesc dintr-una dintre țările UE/SEE pe lista galbenă, autoritățile au subliniat că pot intra fără restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.