Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Doua treimi dintre europeni consideră că nu este sigur să călătorească

0 153

O treime dintre călători au spus că se simt confortabil să călătorească din nou, după un an și jumătate în situație de pandemie, a constatat un sondaj recent realizat de firma de consultanță strategică globală și de management Oliver Wyman.

Deși călătoriile internaționale și interne au început să crească, măsurile preventive și alte restricții impuse pentru a opri răspândirea virusului de multe guverne continuă să facă turiștii să fie prudenți în unele țări. Studiul recent efectuat de Oliver Wyman a fost realizat pe nouă piețe mari: Italia, Franța, Germania, Spania și teritoriile din afara UE, Regatul Unit, Statele Unite, Australia, Canada și China.

„Un sfert până la o treime din numărul călătorilor sunt încă incomozi în a interacționa maimult cu alte persoane. Cu toate acestea, numărul reprezintă o îmbunătățire cu aproape 20% față de luna octombrie 2020, când aproape jumătate dintre respondenți declarau că nu au în plan să călătoreasca”.

Sondajul arată că respondenții din Franța erau mai interesați să călătorească din nou, participanții din alte țări, cum ar fi Germania, Spania și Italia, au arătat mai puțin interes. „Perspectivele de călătorie sunt mult mai strălucitoare, dar sunt încă afectate de ritmul lent al vaccinărilor în unele zone geografice, de neliniștea față de noile variante ale COVID-19 și de politicile guvernamentale inegale privind restricțiile de călătorie”.

Călătoriile de afaceri nu mai atrag șa fel de mulți călători europeni în comparație cu perioadele pre-pandemice.

În ceea ce privește călătoriile de agrement, este de așteptat o creștere a călătoriilor pe distanțe scurte, deoarece participanții la studiu au subliniat că este încă incomod să zbori pe distanțe lungi internaționale (25%) comparativ cu zborurile interne (15%). În plus, studiul a arătat că rezervările de ultim moment ar putea deveni o altă tendință.

Raportul a subliniat că măsurile de securitate și sănătate au devenit și vor continua să fie o parte importantă pe care călătorii o iau în calcul atunci când își planifică vacanța. Situația pandemică în curs i-a făcut pe călători să se gândească de două ori atunci când intenționează să călătorească în străinătate, împingându-i să călătorească mai mult local și să țină cont de măsurile preventive pentru a rămâne în siguranță.

Conform studiului, cea mai importantă măsură rămâne regula distanțării sociale, în timp ce o treime dintre respondenți au indicat că doresc să aibă un loc gol lângă ei. În plus, respondenții doresc, de asemenea, ca măștile să fie obligatorii. Multe țări din lume redeschid granițele pentru călătorii vaccinați. Cu toate acestea, doar un sfert dintre călătorii din sondaj consideră că statutul de vaccinat este important.

Leave A Reply

Your email address will not be published.