Emirates discută cu Airbus pentru a renunța la livrarea ultimelor 5 aeronave A380

0 653

Criza generată de pandemia de coronavirus a dus la blocarea industriei aviatice. Peste 17 000 de avioane au fost reținute la sol în momentul de vârf al pandemiei și zeci de milioane de pasageri au fost afectați prin suspendarea zborurilor interne și internaționale în peste 190 de țări și teritorii.

În timp ce vârful pandemiei trece, tot mai multe țări caută să relaxeze condițiile de călătorie, iar companiile aeriene se pregătesc de reluarea zborurilor. Însă nimic nu va mai fi ca înainte de apariția noului coronavirus.

Emirates vrea sa renunte la ultimele 5 A380

Specialiștii sunt sceptici când vine vorba de revenirea traficului aerian și menționează că totul ”va fi ca înainte” în aproximativ 2 ani. Astfel, majoritatea operatorilor aerieni au început să renunțe la avioane, în special la cele mari și foarte mari.

Emirates, una dintre puținele companii aeriene cu Airbus A380 în flotă, poartă negocieri cu Airbus pentru a renunța la livrarea ultimelor 5 avioane superjumbo.

Conform publicației Bloomberg, Airbus nu ar fi de acord cu această anulare pentru că toate aeronavele A380 Emirates au intrat în faza de producție. Dar propune transportatorului din Emiratele Arabe Unite amânarea livrărilor și a plăților.

Sunt voci în piață, care spun că Emirates ar lua în calcul să renunțe până la 40% din flota de avioane A380. Vă reamintim că Emirates deține cea mai mare flotă de avioane Airbus A380, care numără 15 unități. Aceste speculații au apărut la o săptămână după declarațiile făcute de Tim Clark, președintele Emirates, care a spus că flota va fi diminuată cu 20%-30% din cauza pandemiei de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.