Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Grecia impune restrictii de circulatie la punctul de frontiera Kulata – Promachonas

0 942

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români de noile restricții impuse de Grecia. Începând cu data de 29 octombrie 2020, nu mai este permisă circulația prin punctul de trecere a frontierei Kulata (Bulgaria) – Promachonas (Grecia) în intervalul orar 00:30 – 05:00.

Restrictii de circulatie la punctul de frontiera Kulata – Promachonas

Măsura survine ca urmare a includerii regiunii Serres în categoria unităților administrativ teritoriale supuse restricțiilor de circulație (nivelul 4 de alertă), conform căreia este interzisă complet deplasarea pe timpul nopții.

Prin punctele de trecere ale frontierei de la Evzoni (Macedonia de Nord), Kipi (Turcia), Nymfea (Bulgaria), Kakavia (Albania) și Kristallopigi (Albania) este permisă intrarea, numai în intervalul orar 07.00 – 23.00, doar pentru cetățenii greci, deținătorii unui permis de ședere sau rezidenții permanenți din Grecia, șoferilor camioanelor care transportă marfă în regim internațional (TIR) și persoanelor care intră în Grecia pentru călătorii profesionale absolut necesare (care trebuie documentate corespunzător).

Conditii de intrare in Grecia

Legat de condițiile de intrare în Grecia, vă reamintim că, la data de 13 octombrie 2020, autoritățile elene au anunțat prelungirea măsurilor impuse la intrarea în Grecia până la data de 08 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz în cazul creșterii numărului persoanelor infectate.  

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, respectiv a obligativității completării formularului PLF și a prezentării codului QR la intrarea pe teritoriul elen, se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena :+302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic :+302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Leave A Reply

Your email address will not be published.