Elvețienii vor putea obține certificatul digital (Green Pass) pe baza testului de anticorpi!

0 1.098

Pe 3 noiembrie, Elveția a făcut mai multe modificări în cadrul certificatelor Covid, în special pentru cei care au avut virusul anterior și s-au recuperat. Guvernul elvețian a anunțat că vor intra în vigoare o serie de noi modificări ale certificatului Covid, informează www.thelocal.ch

Guvernul a declarat că valabilitatea recuperării de la virus va fi extinsă la 12 luni din cele șase luni existente de la data rezultatului confirmat prin testul PCR. Valabilitatea vaccinării complete este stabilită în prezent la 12 luni, dar se are în vedere o prelungire la 18 luni . 

Autoritățile elvețiene au spus că se fac mai multe studii cu privire la durata imunității atât față de infecția cu Covid, cât și din vaccinare, dar au indicat că este justificată o perioadă mai lungă de valabilitate pentru cei care s-au recuperat de la virus. 

În plus, oricine crede că a contractat virusul anterior, dar care nu a fost testat în acel moment, poate face un test de anticorpi pentru a verifica imunitatea. Dacă se găsesc suficienți anticorpi, aceștia vor primi 90 de zile de valabilitate în certificatul elvețian Covid. 

Testele de anticorpi trebuie să îndeplinească standardele OMS și trebuie plătite de persoana care dorește să fie testată. Testele de anticorpi costă în jur de 70 CHF în Elveția. 

După cum era de așteptat, guvernul elvețian a anunțat, de asemenea, că dozele booster Covid vor fi oferite gratuit. 

Elveția a aprobat vaccinurile de rapel pentru cei peste 65 de ani, împreună cu persoanele din grupurile de risc, la sfârșitul lunii octombrie, urmând să fie administrate începând cu 15 noiembrie. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.