Elicopterul H145M al Airbus Helicopters a fost prezentat pentru prima dată în România

0 674

În perioada 12-14 aprilie are loc evenimentul Demo Tour al Airbus Helicopters dedicat prezentării elicopterului militar H145M agențiilor guvernamentale și militare din România. Evenimentul vine la scurt timp după semnarea, în martie, a Acordului de cooperare industrială între Airbus Helicopters și IAR pentru personalizarea în România a elicopterului H145M pentru misiuni de atac pentru forțele armate române.Invitații pot experimenta în persoană capabilitățile îmbunătățite ale elicopterului militar cu cinci pale H145M, printr-o serie de prezentări tehnice, afișaj al realității virtuale (VR) și zboruri cu elicopterul.

H145M este un elicopter militar cu o reputație redutabilă, care combină puterea, performanța și agilitatea, acoperind întregul spectru al misiunilor militare, de la misiuni multi-rol utilitare la multi-rol de atac: recunoaștere armată, atac, ISTAR (informații, supraveghere, reperare țintă, recunoaștere), Comandă & Control, sprijin pentru foc la sol, atac, război antitanc, escortă, transport tactic, MEDEVAC și CASEVAC.

H145M a fost dezvoltat pentru utilizare pe timp de zi și de noapte, precum și în condiții extrem de nefavorabile. Pus în mișcare de două motoare Turbomeca Arriel 2E de înaltă performanță, este echipat cu control digital al motorului cu autoritate completă (FADEC) și suita de avionică digitală Helionix. Modelul se remarcă prin amprenta sa acustică redusă, ceea ce îl face unul dintre cele mai silențioase elicoptere din clasa sa datorită tehnologiei avansate, de exemplu rotorul Fenestron specific Airbus Helicopters.

H145M și-a dovedit eficacitatea pe flotele din diferite țări din întreaga lume

Un alt element care face din H145M un elicopter redutabil este sistemul de armament modular incremental HForce complet calificat. HForce este un concept flexibil de dotare și armament care permite utilizatorilor să-și configureze elicopterele în timp record (15 minute pentru reconfigurarea cabinei) pentru a îndeplini roluri și cerințe specifice, având la dispoziție un computer de misiune multifuncțional și gamă largă de armament (aer-aer, aer-sol, balistic sau ghidat) pentru a răspunde oricărei nevoi operaționale. Conceptul HForce subliniază, de asemenea, conectivitatea la alte aeronave, trupe proprii și sisteme fără pilot pentru a coordona mai bine efectul forțelor și armelor în rețea.

H145M și-a dovedit eficacitatea pe flotele din diferite țări din întreaga lume, precum: Germania, Ungaria, Serbia, Luxemburg și Thailanda. Forțele Speciale Germane folosesc H145M pentru cele mai dificile misiuni, cum ar fi combaterea terorismului.

H145M completează, împreună cu H215M, oferta Airbus Helicopters, în parteneriat cu IAR, pentru autoritățile militare românești.

Leave A Reply

Your email address will not be published.