blank

Elicopter prăbușit în Ucraina: 16 morți, inclusiv ministrul de interne și mai mulți copii!

0 372

Ministrul de Interne al Ucrainei s-a numărat printre cele 16 persoane ucise miercuri, după ce un elicopter s-a prăbușit într-o suburbie a capitalei Kiev, incendiind o creșă plină de copii.

Potrivit ultimului bilant oficial, nouă persoane aflate la bord și cel puțin șapte la sol au fost ucise când elicopterul Super Puma de fabricație franceză a căzut în Brovary, la periferia de est a Kievului. Cel puțin trei copii se numără printre victime. Alte zeci de persoane au fost rănite, inclusiv mulți copii, aceștia suferind arsuri.

„Am văzut oameni răniți, am văzut copii. Era multă ceață aici. Am auzit țipete, am fugit spre ei”, a declarat Glib, un localnic de 17 ani, pentru Reuters.

Resturile elicopterului prăbușit s-au împrăștiat pe o suprafață considerabilă, inclusiv pe un loc de joacă. Într-o curte zăceau mai mulți angajați morți ai Ministerului de Interne, cu uniformele albastre și cizmele negre vizibile de sub pături de folie acoperite peste cadavre. O bucată mare din elicopter s-a prăbușit pe o mașină, distrugând-o.

Președintele Volodymyr Zelenskii a spus că numărul total al victimelor este încă în curs de stabilire și că a ordonat o anchetă asupra „tragediei teribile”.

Șeful Poliției Naționale, Ihor Klymenko, a confirmat că ministrul de Interne Denys Monastyrskyi a fost ucis alături de primul său adjunct, Yevheniy Yenin, și de alți oficiali ai ministerului care zburau în elicopterul operat de serviciul de stat de urgență.

În acest moment nu există o conexiune între război și acestă tragedie aviatică! Autoritățile din Ucraina au început o anchetă pentru a stabili cauzele producerii acestui accident teribil. Serviciul de Securitate de Stat al SBU a declarat că va lua în considerare mai multe cauze posibile, inclusiv o încălcare a regulilor de zbor, o defecțiune tehnică sau o acțiune intenționată.

„Din păcate, cerul nu iartă greșelile, așa cum spun piloții, dar este într-adevăr prea devreme pentru a vorbi despre cauze”, a spus purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yuriy Ihnat, adăugând că investigația ar putea dura cel puțin câteva săptămâni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.