blankblank

Iași – Istanbul cu Wizz Air, din 4 aprilie 2023

0 1.183

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global , anunță astăzi deschiderea unei noi rute din Iași către Istanbul.

Astfel, pasagerii care zboară de la Aeroportul Iași vor avea ocazia să viziteze Istanbulul, cel mai mare oraș al Turciei, care leagă Europa de Asia, cunoscut și drept centrul cultural și financiar al țării. Cele mai cunoscute atracții sunt moscheea Hagia Sophia, Palatul Topkapî, reședința Sultanilor Otomani, moscheea Sultan Ahmed, faimoasă pentru decorațiunile sale din ceramică albastră, precum și Grand Bazaar, cel mai mare bazar acoperit.

Astfel, începând cu data de 4 aprilie 2023, noua rută directă IAȘI – ISTANBUL va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Biletele pot fi cumpărate acum online, pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, la tarife ce încep de la 119 RON.

W6 3721 Iasi 18:35 – 20:05 Istanbul
W6 3722 Istanbul 20:35 – 22:10 Iasi

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air, a spus: „Suntem extrem de încântați să anunțăm o nouă rută ce face posibile conexiuni cu Turcia. Cu peisaje minunate, o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă, țara oferă câte o atracție pentru orice călător. Această rută reflectă angajamentul nostru de a oferi clienților ce călătoresc prin Aeroportul Iași o conectivitate îmbunătățită, tarife accesibile și mai multe opțiuni de zbor, mai ales pe măsură ce ne extindem continuu rețeaua. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul aeronavelor noastre noi, eficiente și sustenabile.”

Trei zboruri saptamanale pe ruta Iasi – Istanbul

Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a declarat: „Lansarea rutei Iași-Istanbul este o veste extraordinară. Practic, prin această rută mult așteptată suntem cu adevărat conectaţi cu întreaga lume – oricine va dori să călătorească din Iași prin aeroportul-hub din Istanbul, va avea posibilitatea să ajungă în destinații din America de Nord, Asia ori Australia.

În plus, Istanbul este orașul ce se întinde pe două continente, acest lucru asigurându-i o poziționare strategică atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere turistic, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării întregii regiunii. Mulțumesc partenerului nostru Wizz Air pentru deschidere și încredere, avem convingerea că această nouă rută va fi o investiție viabilă pentru noi toți. Totodată, este un semn clar că prin noul proiect de extindere a infrastructurii, la care lucrăm în prezent, oferim companiilor aeriene mai multă stabilitate și oportunitatea de a se dezvolta pe termen lung.”

Din 4 aprilie 2023, Iasi – Istanbul cu Wizz Air

La rândul său, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a spus: „Dezvoltarea Aeroportului Internațional înseamnă dezvoltarea județului Iași și a unei întregi regiuni, și vreau să vă spun că în tot acest timp am reușit să dezvoltăm relații eficiente și de încredere cu partenerii și reprezentanții companiilor aeriene, astfel încât la acest moment avem din ce în ce mai multe curse directe din Iași către Dublin, Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, dar și către destinații noi, precum Dortmund, Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca).

Partenerii noștri de la Wizz Air au anunțat astăzi deschiderea către noi porți. Vom avea cursă directă către ISTANBUL din primăvara acestui an. Mulți dintre ieșeni ne-au scris, am primit multe solicitări pentru a introduce acest zbor și iată că am reușit. Turcia va fi la doar un zbor distanță de Iași.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.