blank

EL AL lansează compania aeriană low-cost „UP”, tarife promoţionale de la 69 de dolari

7 626

EL AL, cea mai mare companie aeriană din Israel, intră pe piaţa low-cost cu subsidiara „UP”. Noul transportator aerian israelian îşi va începe activitatea pe 30 martie 2014, cu tarife de la 69 EUR/segment. Se pare că EL AL a apelat la zicala “dacă nu-i poţi învinge, alătură-te lor” atunci când a luat decizia să se alăture pieţei low-cost.

Odată cu adoptarea convenţiei Open Skies, compania aeriana EL AL din Israel a anunţat marţi, 26 noiembrie, lansarea propriei linii low-cost numită “Up”. Aceasta îşi va începe activitatea cu zboruri spre cinci destinaţii europene, din data de 30 martie. Va opera până la 11 zboruri săptămânale spre/din Tel Aviv către Berlin, Praga, Kiev şi Budapesta şi până la 6 zboruri pe săptămână din/spre Larnaca.

Pentru primele 3 destinaţii (Berlin, Praga şi Kiev) tarifele vor începe de la 99 de dolari/segment, iar pentru celelalte două (Budapesta şi Larnaca) preţurile vor începe de la 69 de dolari/segment. De la 1 iulie 2014, tarfele se vor schimba. Va fi 100 de dolari/segment pentru Praga și Budapesta, 139 dolari pentru Larnaca și 175 dolari pentru alte destinaţii.

„UP” se va comporta ca un adevărat low-cost, cu taxarea serviciilor suplimentare. Compania va avea două tipuri de bilete:  UP Basic şi UP Smart. UP Smart va avea incluse gratuit mai multe servicii (bagaj de cală gratuit cu greutatea de 23 de Kg, alegerea scaunului etc). La biletele UP Basic, pasagerii vor putea să-şi aleagă locurile pentru o taxă de 10 dolari. Taxa va ajunge la 50 de dolari pentru cine doreşte să-şi aleagă un loc special (lângă geam de exemplu) şi 80 de dolari pentru un loc la „plus class”. Bagajele de cală vor costa 20 de dolari daca sunt plătite în avans şi 40 de dolari la biroul de check-in din aeroport. Clienţii Premium şi clienţii care zboară în mod frecvent pot beneficia de aceste servicii la un preţ mai scăzut sau chiar gratuit. Pentru toţi pasagerii, în preţul biletului va fi inclus gratuit un bagaj de cabină cu greutatea de până la 6Kg.

„UP” va opera aeronave Boeing 737-800 configurate în două clase: 36 de locuri la Tourist Plus cu scaune de 34 de inch şi serviciul de catering inclus în preţ şi 144 de locuri la Tourist cu scaune de 30 de inch şi serviciul de catering contra cost.

Tot mai multe companii low-cost din Europa au început operarea zborurilor din/către Tel Aviv. Chiar săpămâna trecută, EasyJet a anunţat a şasea rută spre/din Tel Aviv cu plecare din Berlin. Wizz Air a început operare zborurilor pe ruta Bucureşti – Tel Aviv (15 iunie 2013) şi Cluj – Tel Aviv (24 noiembrie 2013).

Ministrul Turismului a estimat că, odată cu convenţia Open Skies, va rezulta o creştere de 250 000 de turişti din Europa în anul 2014 şi 10 000 de noi locuri de muncă.

7 Comentarii
  1. Bogdan says

    Wow, astea nu prea seamana a preturi de low-cost. Si cred ca se scumpesc pe masura ce se vand locurile.

    1. Sorin Rusi says

      Tinand cont ca Tel Aviv se afla unde se afla si ai ceva de zburat pana in Europa, cred ca sunt preturi bune. In prezent, Berlin-Tel Aviv porneste de la 400 de dolari, o simulare facuta pentru aprilie 2014!:)

      1. Bogdan says

        Ma gandeam la preturile „obisnuite” – ca sa luam tot exemplul cu Berlin: 175$ pe segmnent fara catering si bagaje nu e deloc putin.

        1. Sorin Rusi says

          Pai si aici sunt bilete cu totul inclus. De pe la 150 de dolari…Oricum, asteptam primele zboruri si apoi putem sa vedem si preturile reale 🙂

  2. Sorin Rusi says

    E adevarat ca Wizz Air are tarife pornind de la 35 de EUR/segment cu plecare din Romania, dar foarte putine locuri pe acest pret…Eu cred ca UP se va descurca. Si daca nu, va face Israel sa se descurce 😀

  3. stelian says

    wizz are zboruri de la 80 ron pe segmesnt deci 160 ron dus intors din cluj napoca….ci la 35 euro dus intors acum am facut simulare….toata chestia ii sa fii membru wizz ( mare lucru patesti o singura data 135ron si timp de 1 an beneficiezi de preturile mici tu si inca 9 persoane care pot calatorii cu tine) …..iar de pe Budapesta…sunt pretusi la 16000 forinti dus intors …adica 240 ron..53 euro…deci sa fim seriosi…astea sunt preturi de low cost nu 200 euro dus intors:)))….clar esec curat….nu le dau 1 an si faliment sau inchid rutele:)))….cel putin ruta Budapesta….

    1. Sorin Rusi says

      Vom vedea! Vom vedea si ce tarife va practica Wizz dupa 30 martie 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.