Egipt va redeschide toate aeroporturile, de la 1 iulie

0 998

De la 1 iulie, Egiptul își va redeschide toate aeroporturile pentru traficul internațional. Declarația a fost făcută duminică de ministrul aviației civile.

Mohamed Manar Anba a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că zborurile vor fi reluate treptat de pe aeroporturile din Egipt, începând cu luna iulie.

Egipt va redeschide toate aeroporturile

Guvernul a declarat că vor fi redeschise principalele stațiuni ale Egiptului pentru turiștii străini și zborurile internaționale. Ținând cont că vorbim de principalele stațiuni de coastă, menționăm Hurghada și Sharm el-Sheih, preferatelor românilor :).

Khaled al-Anani (Ministrul Turismului) și Mohamed Manar Anba (Ministrul Aviației Civile) au prezentat măsurile anti-COVID, care trebuie luate în avioane, în aeroporturi și în hoteluri, totul pentru siguranța turiștilor și a personalului.

Turiștii din țări cu rate mari de infectare cu noul coronavirus, bazate pe evaluările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), trebuie să fie testați înainte de a călători în Egipt, au spus miniștrii.

Pandemia a împiedicat industria turismului din Egipt, despre care guvernul spune că reprezintă 5% din producția economică. Dacă sunt luați în calcul toți cei ce activează direct și indirect în turism, atunci procentul crește la 15% din PIBul egiptean.

Egiptul, o țară cu aproximativ 100 de milioane de oameni, a înregistrat 44.598 de cazuri de coronavirus și 1.575 de decese. Numărul este mai mic decât în ​​multe țări europene, dar cazurile au urcat în ultimele trei săptămâni.

Duminică, ministerul sănătății a raportat peste 1.600 de cazuri noi pentru a doua zi consecutivă și un record zilnic de 91 de decese, potrivit unui comunicat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.