fbpx Ce trebuie să știți dacă plănuiți o vacanță în Grecia, în perioada 16 iunie - 30 iunie.

Ce trebuie să știți dacă plănuiți o vacanță în Grecia, în perioada 16 iunie – 30 iunie.

0 2.913
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu 15 iunie, ora 12:00, granițele Greciei s-au redeschis cetățenilor europeni. În perioada 15 iunie – 30 iunie, există câteva restricții de călătorie impuse de statul elen.

Testarea aleatorie la intrare în Grecia

Pasagerii, care călătoresc spre Grecia, sunt clasificați în funcție de originea lor în 2 grupe distincte, după cum urmează:

GRUPA A: Austria, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Elveția.

GRUPA B: Albania, Belgia, Franța, Italia, Macedonia de Nord, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, alte țări din afara UE.

Mai jos aveți și precizările cu privire la cele 2 grupe, ca să înțelegem mai bine de ce autoritățile din Grecia au ales să le clasifice astfel:

  • Pasagerii, care zboară spre Aeroportul Internațional Atena, originari din GRUPA A, vor fi supuși testării aleatorii Covid-19 la sosirea lor. Inclusiv, cetățenii din România, vor fi testați aleatoriu.
  • Pasagerii, care sosesc pe Aeroportul Internațional Atena, originari din GRUPA B, fie cu zbor direct, fie printr-o țară inclusă în Grupa A, vor fi supuși testării 100% Covid-19 la sosirea lor.
  • Pasagerii care sosesc pe aeroportul Salonic, vor fi supuși testării 100% Covid-19 la sosirea lor.

Până la 30 iunie, doar aeroporturile din Atena și Salonic sunt deschise traficului aerian internațional. Și trebuie menționat faptul că aceeași regulă se aplică și la punctele de frontieră cu Bulgaria, singurele deschise în acest moment.

La intrarea în Grecia, se completează un formular

Toți pasagerii vor primi la la vamă, la check-in sau la bordul avioanelor un formular pe care aceștia trebuie să-l completeze și să-l furnizeze autorităților la intrare în Grecia. Pasagerii testați trebuie să se autoizoleze obligatoriu la adresa pe care o vor declara, timp de 24 de ore, până când rezultatul testării va fi disponibil. Dacă testul este negativ, își pot continua vacanța pe teritoriul Greciei. Dacă testul e pozitiv, vor fi obligați să stea în carantină, timp de 14 zile, într-o locație pusă la dispoziție de statul elen.

Mai mult, Grecia a extins restricțiile de zbor din / spre Marea Britanie și Turcia până la 29 iunie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.