Efective sporite de forţe pe Aeroportul Henri Coandă

1 398

A trebuit să moară un pasager străin pentru a se lua măsuri speciale de securitate pe Aeroportul Otopeni, conform celor spuse de autorităţi. Pot spune că nici în această perioadă nu am scăpat de bişniţarii şi jepcarii din faţa aeroportului. Am venit pe 1 septembrie de la Berlin şi persoanele dubioase erau prezente la datorie cu celebra replică „taxi ieftin”! Mai jos aveţi comunicatul oficial emis de atoritatea aeroportuară.Ca urmare a întâlnirii din 31 august, de la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, convocată de domnul Secretar de Stat Valentin Preda, cu reprezentanţi ai CN Aeroporturi Bucureşti, Ministerului Administraţiei şi Internelor, SRI, dar şi cu reprezentanţi ai organizațiilor profesionale ale taximetriştilor, au fost stabilite atât măsuri urgente la a căror aplicare s-a trecut imediat, precum şi măsuri pe termen scurt.

Astfel, Ministerul Administraţiei şi Internelor a trecut la suplimentarea efectivelor care îşi desfăşoară activitatea în Aerportul Henri Coandă pe linie de ordine şi linişte publică, începând de astăzi, 31 august, fiind formate patrule mixte poliţie-jandarmerie, care vor activa permanent în zonele publice. De asemenea, au fost intensificate controalele care se efectuează în zonele publice ale aeroportului.

De asemenea, s-a dispus formarea unui grup de lucru interdepartamental a cărui activitate a început imediat şi care, în foarte scurt timp, va elabora şi ulterior implementa un program detaliat de măsuri.

Totodată, s-a avizat definitivarea şi implementarea, prin Ordin de Ministru, a unui Cod de conduită aplicabil pe întreaga suprafaţă a aeroporturilor, inclusiv în terminalele de pasageri.

Mi-ar plăcea să văd aceste promisiuni puse în practică şi să nu mai fiu acostat de tot felul de ciudaţi care se dau taximetrişti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.