Echipajul de cabină Ryanair din Belgia este în grevă, în weekend-ul 22-24 aprilie

0 1.474

Sindicatul CNE/ACV Puls anunță că echipajul de cabină belgian al companiei aeriene low-cost Ryanair va intra în grevă de vineri 22 până duminică, 24 aprilie. Acțiunea va afecta zborurile Ryanair de pe Aeroportul Bruxelles și Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi. Potrivit sindicatului, conducerea nu respectă drepturile fundamentale ale angajaților săi belgieni, iar negocierile au eșuat.

O ultimă încercare de mediere între reprezentanții personalului și conducere „nu a dus la soluțiile sperate”, spune sindicatul. „La trei ani după ce a acceptat în sfârșit să respecte legislația belgiană, Ryanair continuă să încalce drepturile lucrătorilor săi”, spune secretarul CNE, Didier Lebbe.

RYANAIR are 650 de angajați în Belgia, dintre care 400 sunt însoțitori de bord. Hans Elsen de la ACV Puls explică că „sistemul de salarizare aplicat e greșit, salariile nu sunt plătite corect, documentele esențiale pentru legislația socială nu sunt în regulă și așa mai departe”.

Potrivit sindicatelor, 75% din personalul de cabină primesc salariul minim sectorial. „ Ei lucrează în zilele de sărbători, la sfârșit de săptămână, la ore matinale și târziu în noapte pentru 2.000 de euro brut, în timp ce Ryanair din Charleroi are o marjă de profit de 30%”, au spus sindicatele.

În concluzie, dacă aveți zboruri planificate cu RYANAIR, din / spre Belgia, în perioada 22-24 aprilie 2022, verificați starea lor cu operatorul aerian.

Leave A Reply

Your email address will not be published.