Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

ECDC recomandă statelor europene să impună restricții de călătorie pentru România, Germania, Estonia, Letonia și Lituania.

2 1.692

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a informat prin cea mai recentă actualizare că restricțiile de călătorie mai stricte ar trebui să se aplice călătorilor din Germania, Estonia, Letonia, Lituania și România, deoarece cele patru țări au rate crescute de infecție.

Potrivit cifrelor ECDC, Germania și mai multe regiuni ale României se regăsesc pe lista roșie, deoarece au identificat 75 până la 200 de cazuri de infecție la 100.000 de locuitori și au avut o rată de pozitivitate a testului de patru la sută sau mai mult în ultimul 14 zile.

Ca regulă generală, toți călătorii care ajung în celelalte state membre dintr-una dintre țările care au fost incluse pe lista roșie ar trebui să urmeze măsuri stricte, cum ar fi normele de testare și auto-izolare.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, cei care dovedesc că au fost complet vaccinați împotriva virusului sau vindecați în ultimele șase luni intră în lista de scutiri. Cu toate acestea, unele țări solicită călătorilor să fie supuși testării COVID-19 înainte sau după intrare, indiferent de statutul lor de vaccinare.

În plus, țările baltice sunt extrem de afectate de boala COVID-19. Pe baza cifrelor furnizate de ECDC, Estonia, Letonia și Lituania fac acum parte din lista roșu închis, deoarece țările au înregistrat cazuri de infecție extrem de ridicate.

În ultimele 14 zile, cele trei țări baltice au identificat peste 500 de cazuri de infecție cu coronavirus la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că au și rate de vaccinare scăzute.

Cu toate acestea, dacă cineva trebuie să călătorească în scopuri absolut esențiale dintr-o țară inclusă pe lista roșu închis, statele membre sunt sfătuiți să impună reguli de testare și carantină pentru a preveni sănătatea publică și a evita răspândirea în continuare a bolii.

2 Comentarii
  1. […] Din Cronica de Turism: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a sugerat statelor membre ale Uniunii Europene să aplice restricții mai dure de călătorie pentru turiștii nevaccinați din 5 țări, printre care și România, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Mai multe regiuni din România se află pe lista roșie publicată de ECDC, cele mai mari rate de infectare fiind semnalizate în București și județul Timiș. (Airlines Travel) […]

  2. […] 6. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a sugerat statelor membre ale Uniunii Europene să aplice restricții mai dure de călătorie pentru turiștii nevaccinați din 5 țări, printre care și România, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Mai multe regiuni din România se află pe lista roșie publicată de ECDC, cele mai mari rate de infectare fiind semnalizate în București și județul Timiș. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.