ECDC a actualizat indicii epidemiologici: Italia, Spania și Suedia vor intra pe lista roșie a României

0 1.332

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) raportează în fiecare săptămână un indice calculat pentru 14 zile. De exemplu astăzi, 15 decembrie 2021, a fost publicată lista cu indicele epidemiologic raportat la perioada 29 noiembrie – 12 decembrie 2021.

În acest context, dacă autoritățile din România vor actualiza lista semafor (astăzi sau mâine), vom avea parte de câteva schimbări foarte importante. Maldive, Italia, Spania și Suedia vor intra pe lista roșie a României. Armenia și Albania vor intra pe lista verde. În zona roșie rămân: Turcia, Serbia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Grecia, Bulgaria!

Raportul ECDC publicat joi, 15 decembrie, pentru perioada 29 noiembrie – 12 decembrie 2021. ATENȚIE!!! Acestea nu sunt listele oficiale stabilite de autoritățile din România, ci indicele actualizat de ECDC. Așteptăm cu interes ca CNSU să actualizeze oficial listele conform noilor criterii stabilite. Cu siguranță vor exista excepții!

Dacă Italia, Spania și Suedia vor intra pe lista roșie a României, toți călătorii vor trebui să respecte noile reguli de intrare în România asociate zonei roșii UE. Asta înseamnă că cei vaccinați / trecuți prin boală vor evita carantina dacă prezintă un certificat digital COVID-19 UE obținut în baza vaccinului / infectării. Persoanele nevaccinate vor face carantină, însă perioada poate fi scurtată de la 14 la 10 zile daca se prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 48 de ore la îmbarcare sau la intrarea în România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.