Noile reguli de intrare în Grecia: toți călătorii, inclusiv persoanele vaccinate, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR!

0 708

Grecia ia noi măsuri draconice în contextul efortului de a controla pandemia Covid-19 și mutația Omicron. După cum a anunțat Ministerul Sănătății, Grecia impune noi reguli la intrarea în țară. Toți călătorii trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau test antigen (rapid), efectuat cu maxim 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei.


Noile reguli de intrare în Grecia

Sunt scutiți de la această măsură aceșe persoane care au stat în altă țară mai puțin de 48 de ore de la data la care intră în vigoare noua măsură restrictivă. Măsura va intra în vigoare începând cu duminică, 19 decembrie, de la ora 06:00.

Inițial, Grecia anunțase această măsură doar pentru cei ce vor călători din Marea Britanie și Danemarca. Însă evoluția pandemiei de COVID-19 nu este una bună, zilnic fiind anunțate zeci de mii de noi cazuri cu noul coronavirus.

Pe lângă prezentarea testului, toți cei ce vor dori să călătorească în Grecia trebuie să completeze formularului PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul este accesibil aici: https://travel.gov.gr/#/.

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 minorii cu vârsta de până în 5 (cinci) ani.

Totodată, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene și sunt diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 la testările rapide efectuate, algoritmic, la punctele de control al trecerii frontierei sau cele care se infectează în timpul șederii pe teritoriul elen vor fi supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile (în cazul persoanelor nevaccinate), respectiv pentru o perioadă de 7 zile (în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă, cu condiția trecerii unui număr de 14 zile de la ultima doză/doza unică) la reședință sau în locații anume desemnate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.