ECDC a actualizat indicele epidemiologic (26 august 2021): Bulgaria intră pe zona galbenă, Emiratele Arabe Unite ar putea intra pe verde.

0 2.024

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) raportează în fiecare săptămână un indice calculat pentru 14 zile. De exemplu astăzi, 26 august 2021, a fost publicată lista cu indicele epidemiologic raportat la perioada 8 august – 22 august 2021.

În acest context, dacă autoritățile din România vor actualiza lista semafor (astăzi sau mâine), vom avea parte de câteva schimbări foarte importante. Bulgaria, Serbia, Slovenia ar putea intra pe zona galbenă, Emiratele Arabe Unite ar putea intra pe zona verde! Italia, Austria, Norvegia rămân pe zona verde, la limită. Pe zona roșie rămân: Gergia, Grecia, Turcia, Cipru, Irlanda, Spania, Marea Britanie.

Raportul ECDC publicat joi, 26 august, pentru perioada 08.08 – 22.08.2021. ATENȚIE!!! Acestea nu sunt listele oficiale stabilite de autoritățile din România. Așteptăm cu interes ca CNSU să actualizeze oficial listele conform noilor criterii stabilite. Cu siguranță vor exista excepții!

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
  • Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
  • Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Leave A Reply

Your email address will not be published.