Angajații RYANAIR de la aeroportul Charleroi au fost obligați să efectueze teste anti-drog, pe banii lor

0 853

O serie de angajați ai Ryanair care lucrează la aeroportul Charleroi, în Belgia, au primit o notificare că trebuie să efectueze un test anti-drog într-un hotel din apropierea aeroportului, a anunțat sindicalistul Didier Lebbe. „Nu suntem împotriva unor astfel de teste, dar acești angajați au fost nevoiți să plătească și 50 euro pentru test”.

„Depinde de un medic ocupațional să administreze testul”, spune Lebbe. „În acest caz, angajații Ryanair cu sediul în Charleroi au fost chemați de Crewlink (un subcontractor Ryanair) pentru a fi supuși testelor la un hotel de lângă aeroportul Charleroiși au aflat că trebuie să plătească 50 de euro pentru test, sumă ce ar putea fi dedusă din următorul lor salariu.”

Potrivit unui anunț intern, Crewlink a amenințat că va concedia angajații care ar refuza testul și le-a cerut angajaților să nu efectueze testul în timpul programului de lucru, ci în timpul liber. Potrivit lui Lebbe, Crewlink este o companie „complet ilegală” în Belgia. „Nu numai că această companie nu mai este activă în Belgia, dar nu are dreptul să fie plătită pentru efectuarea acestor teste.”

Crewlink a fost activă în Belgia acum mulți ani, mulți angajați Ryanair fiind angajați de această companie, unde au avut parte de condiții de muncă mai proaste decât la Ryanair. În februarie 2019, conducerea și sindicatele au convenit că toți angajații Ryanair vor primi un contract corespunzător, iar Crewlink nu va mai opera în Belgia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.