Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

EASA a interzis avioanele Pakistan International Airlines în spațiul aerian european

0 456

După tragicul accident din Pakistan, ancheta a scos la iveală multe alte nereguli în aviația comercială din țara cu pricina. Inclusiv ministrul aviației din Pakistan, Ghulam Sarwar, a declarat că ”aproximativ 40% dintre piloții din Pakistan au licențe false de zbor”.

EASA a interzis accesul avioanelor Pakistan International Airlines

În urma acestor declarații, instituțiile responsabile din aviație au ridicat o sprânceană și au luat primele măsuri. Iar prima reacție cu adevărat importantă a venit de la EASA (Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei).

Aceasta a suspendat temporar accesul avioanelor Pakistan International Airlines (PIA) și Vision Air International în spațiul aerian european. Că doar nu ne dorim incidente / accidente aviatice în Europa.

Începând cu 1 iulie și pe durata a 6 luni, toate avioanele înmatriculate și operate de companiile aeriene din Pakistan nu mai au voie să zboare în spațiul aerian european.

În tot acest timp, autoritățile din Pakistan trebuie să ia măsuri și să stopeze emiterea de diplome false, să retragă licențele false și să consemneze la sol toți piloții cu astfel de probleme. Autoritatea Aviației Civile din Pakistan (PCAA) a dezvăluit că 262 din 860 de piloți pakistanezi activi au diplome false. Pakistan International Airlines a suspendat imediat 150 dintre cei 426 de piloți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.