Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Accident aviatic: Un Airbus A320 Pakistan International Airlines (PIA) s-a prabusit in apropiere de Karachi

0 3.102

Un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA), care zbura de la Lahore la Karachi (#PK8303), s-a prăbușit în apropiere de aeroportul din Karachi. Aeronava implicată era Airbus A320 AP-BLD – 15.7 ani. Aceasta transporta 98 persoane la bord, 91 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar inițial este vorba de 91 de pasageri și 7 membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al autorității aviației.

Mai multe postări din social media arată imagini cu fum și flăcări de la locul accidentului. Se pare că aeronava ar fi căzut într-o zonă populată, iar ambulanțele încearcă să-și croiască drum spre locul accidentului.

Prăbușirea vine la doar câteva zile după ce autoritățile au permis reluarea zborurilor comerciale. Vă reamintim că avioanele au fost reținute la sol din cauza pandemiei de COVID-19.

Accident aviatic: Un Airbus A320 Pakistan International Airlines (PIA) s-a prabusit
Accident aviatic: Un Airbus A320 Pakistan International Airlines (PIA) s-a prabusit

Conform unor surse internaționale, aeronava ar fi fost la a doua încercare de aterizare la Aeroportul Karachi (OPKC). Aeronava a decolat din Lahore la ora locală 13:05 (08:05 UTC) și trebuia să ajungă la Karachi în jurul orei 14:45 (09:45 UTC).

A primit aprobare pentru a ateriza pe pista 25L. La ora 14:35, piloții au transmis că vor opera procedura ”go-around” și o nouă abordare ILS pentru pista 25L. Controlorul de trafic aerian a recomandat viraj 110 și o urcare la 3000feet. 4 minute mai târziu, piloții au raportat că au pierdut motoarele și, ulterior, au declarat Mayday. Aeronava s-a prăbușit într-o zonă rezidențială numită Model Colony, la aproximativ 1360 m de pragul pistei 25L.

Știre în curs de actualizare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.