După 22 de ani, au fost reluate zborurile între China și Serbia

0 160

Pe 16 iulie, Hainan Airlines a lansat operațiunile între Beijing și Belgrad, marcând reluarea zborurilor programate fără escală între cele două orașe, după 22 de ani. Aeronava Airbus A330-300 Hainan Airlines, care este configurată cu 292 de locur (32 de locuri în clasa business și restul de 260 în clasa economică), a aterizat pe aeroportul Nikola Tesla la ora 08.20. 

Din cauza restricțiilor din China legate de Covid-19, precum și a plafonurilor privind numărul de pasageri, zborurile sunt în prezent limitate la unul pe săptămână, dar vor crește la două săptămânal din septembrie sau octombrie.

Serviciul de retur a decolat la ora 15.00. Din cauza restricțiilor Covid-19, punctul de intrare în China va fi Dalian, după care pasagerii vor continua spre Beijing.

Zborurile sunt programate astfel încât să se conecteze la peste patruzeci de destinații interne în cooperare cu companiile aeriene ale Grupului Hainan”, a declarat vicepreședintele companiei, Cheng Ming, la lansarea rutei la Beijing.

Pentru prima dată, zborurile pe ruta Beijing – Belgrad au fost lansate în august 1972 și erau operate de Air China. De fapt era o rută multicity: Beijing – Karachi – Belgrad – București. Zborurile erau onorate cu aeronave de tipul Ilyushin Il-62. De-a lungul anilor, punctul final al treseului s-a mutat de la București la Paris Orly și apoi la Zurich. În 1978, a fost făcut upgrade la aeronavă la Boeing 707, apoi la Boeing 767 din 1989. Au existat zboruri între Beijing și Belgrad până în 2000.

Leave A Reply

Your email address will not be published.