Dubai anunță 6 proiecte pentru dezvoltarea turismului

2 1.075

Alteța Sa, Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unire și conducător al Dubaiului, a aprobat șase noi proiecte de dezvoltare turistică pentru orașul montan Hatta.

Proiectele includ construcția unei telecabine, o platformă de vizionare la 1.300 de metri deasupra nivelului mării, un hotel de clasă mondială, o cascadă și trasee de drumeții spre vârful Jebel Umm Al Nisour, cel mai înalt punct din Hatta.

Noile proiecte vor spori bugetul local cu aproape 24 de milioane de euro anual.

Locuitorii din Hatta vor construi 200 de case de vacanță, ceea ce va stimula – în mod semnificativ – dezvoltarea turismului intern. După cum a remarcat șeicul Mohammed, programul de dezvoltare turistică Hatta a început în 2016. În acest timp, numărul turiștilor a crescut, de la 60 de mii, la un milion pe an.

Este planificat ca aceste case de vacanță să aducă locuitorilor din regiune un venit de 100 de milioane de dirhami (aproape 24 de milioane de euro) anual. Proiectele Autorității de Electricitate și Apă din Dubai vor oferi locuri de muncă pentru 500 de tineri.

Conducătorul din Dubai a menționat că Hatta va deveni un model pentru dezvoltarea orașelor mici din regiune. În scurt timp, satul montan a devenit una dintre principalele atracții turistice ale emiratului, iar noile proiecte vor avea un impact asupra dezvoltării industriei turismului la scară națională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.