blank

Drukair — Royal Bhutan Airlines a comandat un Airbus A319 cu Sharklets

0 908

Drukair — Royal Bhutan Airlines, principalul operator aerian din regatul Bhutan, a comandat un Airbus A319 cu aripi Sharklets. Acesta se va alătura celorlalte două existente deja in flotă. Acordul a fost anunţat în cadrul Farnborough International Airshow 2012.

Fără ieşire la mare şi înconjurat doar de munţi, regatul Bhutan este o provocare pentru serviciile aeriene. Bhutanul este situat la o înălțime destul de mare, centrul țării aflându-se în Himalaya Joasă, cu altitudini situate între 2000 și 5000 metri. Cel mai înalt punct este vârful Gangkhar Puensum, 7,570m. Altitudinea țării scade spre sud, unde se găsesc Munții Siwalik, pe care cresc păduri tropicale. Altitudinea continuă să scadă, aici aflăndu-se colinele Duars și mai jos Câmpia Gange-Brahmaputra.

blank

Aeroportul Paro este singurul internaţional şi se află la o altitudine de 2.200m, fiind o provocare pentru piloţii curselor aeriene. Se poate ajunge doar prin intermediul tehnologiei Visual Flight Rules (VFR) şi cu aeronave optime pentru astfel de curse.

Introducerea noului Airbus A319 în flotă va permite operatorului aerian să-şi extindă reţeau spre noi destinaţii, cum ar fi Singapore şi Hong Kong.

Leave A Reply

Your email address will not be published.