Wizz Air reduce numărul de zboruri spre Spania

0 381

Wizz Air a anunţat că va reduce numărul de zboruri spre Spania. Guvernul spaniol a impus, începând cu 1 iulie, taxe de aeroport semnificativ mai mari, în special în Barcelona El Prat şi Madrid Barajas.

Această creştere a taxelor vine după ce AENA a cheltuit miloane de euro în modernizările inutile şi construcţii de noi terminale.

Guvernul Spaniol va forţa acum pasagerii liniilor aeriene să plăteasca pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroport.

Mai puține zboruri Wizz Air spre Spania

“Wizz Air regretă faptul că este nevoită să-şi reducă investiţiile în Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarnă pe rutele disponibile din Romania, către Barcelona, Madrid şi Valencia. Este regretabil că Guvernul Spaniol a impus o creştere a taxelor într-un moment în care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de muncă în industria turismului sunt necesare.

În 2012, Wizz Air estimează o creştere în continuare de două cifre şi ne vom muta capacitatea din Spania în alte ţări unde turismul şi liniile aeriene sunt binevenite, prin taxe de aeroport scăzute. În timp ce Spania va pierde mii de pasageri, Wizz Air va continua să-şi extindă reţeaua cu noi destinaţii din România”, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Wizz Air nu este singura companie low-cost afectată de creşterea taxelor aeroportuale din Spania. Compania Blue Air este nevoită să colecteze diferenţele de taxe aeroportuale de la pasagerii care călătoresc începând cu data de 2 iulie 2012 şi care şi-au cumpărat biletele până la data de 1 iulie 2012.

Leave A Reply

Your email address will not be published.