blank

Doi piloți Air France s-au bătut în cockpit

0 810

În urma publicării raportului de către Biroul de Investigații și Analize (BEA) care identifică incidentele recurente de pe zborurile Air France, ziarul La Tribune raportează un alt caz petrecut recent. Doi piloți ai companiei Air France s-au bătut în cockpitul unui Airbus A320 care zbura de la Geneva la Paris. Incidentul a avut loc în luna iunie a acestui an.

Conform unui raport, se pare că respectivul conflict a pornit de la faptul că First Officer (copilotul) ar fi refuzat să execute un ordin al comandantului ce avea legătură cu o procedură necesară în timpul urcării, după decolare. Fiecare pilot are propria versiune, cum că unul ar fi dat o palmă, celălalt ar fi dat un pumn și tot așa.

Cert este că cei doi s-au insultat și au avut ceva schimb de șifonări de gulere la cămăși, lucru ce a alertat ceilalți membrii ai echipajului, care au și intrat în cockpit să-i despartă pe cei doi beligeranți. Apoi, unul dintre membrii echipajului de cabină a rămas în cockpit pentru tot restul zborului ca măsură de protecție și prevenție.

Incidentul a ajuns în birourile Air France, dar oficialii companii au ținut să precizeze că zborul nu a fost pus în pericol. Ba mai mult, cei doi piloți au fost suspendați de la zbor până când conducerea companiei va aplica o serie de sancțiuni împotriva lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.