Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Din 16 mai, Italia renunță la carantina de 5 zile pentru cei ce călătoresc din UE, inclusiv România

4 3.824

Începând de duminică, 16 mai, Italia renunță la carantina de 5 zile pentru cei ce călătoresc din UE, Marea Britanie și Israel. Însă va rămâne în vigoare prezentarea testului negativ de tip PCR / antigen pentru COVID-19. Autoritățile speră să impulsioneze sezonul estival în Italia și să relanseze turismul.

Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din anexa 20 a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri din 2 martie 2021) au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian.

ATENȚIE!!! Cine nu prezintă documentul menționat anterior au următoarele obligații:

 • să se supună măsurii de supraveghere sanitară și să efectueze autoizolarea, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința acestora;
 • după efectuarea celor 10 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Odată cu creșterea numărului celor vaccinați, tot mai multe țări din Europa doresc să relaxeze măsurile anti-covid, în special pentru a încuraja turismul. Italia, Spania, Grecia sau Bulgaria sunt printre țările ce au solicitat sistemul unificat de înregistrare a vaccinărilor, testelor și recuperării COVID-19, care va fi implementat începând cu luna iunie pentru a permite mai multă mobilitate. 

Nu se mai stă în carantină dacă prezentați test negativ de COVID-19 la intrarea în Italia

Până astăzi, 15 mai, Italia solicita (călătorilor europeni) test negativ de COVID-19 la intrarea în țară, carantina de 5 zile și apoi retestarea. Izolarea pentru cei ce călătoreau din țări terțe se aplica o carantină mai mare. Restricțiile de intrare pentru cei care călătoresc din Brazilia vor rămâne în vigoare, a declarat ministerul sănătății din Italia. 

De asemenea, guvernul a extins așa-numitele zboruri test COVID pentru a acoperi unele destinații din Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. Nu va exista o carantină pentru cei care prezintă rezultate negative la sosirea pe aceste rute, precum și pentru anumite zboruri către Roma, Milano, Napoli și Veneția. Deși li se cere să furnizeze un test negativ înainte de călătorie, pasagerii acestor zboruri vor fi testați la sosire și, dacă sunt negativi, vor fi scutiți de carantină. 

În concluzie, cei ce doresc să călătorească între Italia și România o pot face doar cu teste negative pentru COVID-19, fără a mai sta în carantină. Vă reamintim că România a schimbat lista galbenă bazată pe indicele epidemiologic cu lista semafor (roșu, galben, verde) bazată pe rata de incidență. Italia este în zona galbenă, iar cei ce vor călători din Italia spre România cu test negativ PCR vor fi scutiți de carantină.

4 Comentarii
 1. Elena says

  Buna ziua.
  Daca sunt vaccinata cu ambele doze+ 10 zile de la ultima doza.Mai trebuie sa fac test pentru a intra in Italia?
  Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Da, trebuie test ca sa intrati in Italia

   1. Elena says

    Da?
    Chiar daca am dovada de vaccinare?

    1. Elena says

     Si pentru a intra inapoi in Ro in Italia.tot cu test negativ?( Dovada vaccinarii nu merge deloc?)
     Imi cer scuze pentru aceste multe intrebari

Leave A Reply

Your email address will not be published.