Digital Green Pass poate fi obținut și de persoanele care au fost partial vaccinate

0 4.361

Digital Green Pass, pașaportul de vaccinare creat de Uniunea Europeană, poate fi obținut și de persoanele care au fost partial vaccinate, adică care au primit doar o singură doză din cele două. Acest lucru a fost explicat pentru Euronews de către Comisarul pentru Justiție al Uniunii Europene, Didier Reynders, El a clarificat că documentul, care va fi sub forma unui cod QR, va arăta dacă persoana a fost complet imunizată sau nu.Comisarul pentru Justiție a insistat asupra faptului că Digital Green Pass, care va fi gata „la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie”, nu trebuie să fie discriminatoriu și nici nu poate face posibilă mobilitatea internațională doar pentru persoanele vaccinate.

Din acest motiv, asigură el, documentul va include nu numai dacă „purtătorul” a fost vaccinat cu una sau două doze, ci și dacă a fost infectat și, prin urmare, a fost imunizat. De asemenea, codul QR va include și rezultatele obținute în urma efectuării testelor PCR.

Digital Green Pass poate fi primit și de persoanele care au fost partial vaccinate.

„Suntem de acord cu prevențiile arătate de Organizația Mondială a Sănătății cu privire la pașaportul de vaccinare”, spune Reynders, „și tocmai pentru a evita discriminarea, ne-am gândit la un document care să faciliteze mobilitatea persoanelor vaccinate și nevaccinate. Astfel, persoanele care nu au fost vaccinate pot călători și cu un test PCR.”

Franța a fost prima țară din UE care a lansat permisul de călătorie pentru coronavirus, în urma recomandărilor Comisiei Europene. Guvernul francez a actualizat aplicația de urmărire TousAntiCovid pentru a include rezultatele testelor PCR și a certificatelor de vaccinare. Spania, conform informațiilor de la Euronews, va implementa un instrument similar în zilele următoare, iar Danemarca a lansat o „aplicație” pentru a permite cetățenilor să călătorească.

Potrivit lui Reynders, Comisia Europeană speră să înceapă negocierile la începutul lunii mai și să poată organiza un program pilot pentru pașapoarte de vaccinare care să fie lansat până în luna iunie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.