Declarațiile făcute de pilotul onorific al Rusiei, locotenentul general Viktor Sevostyanov, cu privire la cazul U6178

0 1.220

În dimineața acestei zile, aeronava Airbus A321-200 URAL Airlines (VQ-BOZ) a aterizat în regim de urgență într-un lan de porumb. Avionul a decolat de la Moscova, având ca destinație Aeroportul Simferopol.

Opera zborul #U6178 și avea la bord 233 de persoane (226 de pasageri și 7 membri ai echipajului). În urma impactului cu un stol de păsări, ambele motoare ale aeronavei au cedat, ceea ce a dus la aterizarea în regim de urgență.

La manșa avionului s-au aflat comandantul Damir Yusupov și copilotul Georgy Murzin. Comandantul Damir Yusupov are peste 3000 de ore de zbor, în timp ce Georgy Murzin are doar 600 de ore de zbor.

Evacuarea pasagerilor a fost realizată cu succes de către însoțitorii de zbor Nadezhda Vershinina, Dmitry Goncharenko, Dmitry Ivlitsky, Aliya Slyakova și Yana Yagodina.

Declarațiile făcute de Viktor Sevostyanov

Agenția de presă a Rusiei ITAR-TASS a stat de vorbă cu pilotul onorific al Rusiei, locotenentul general Viktor Sevostyanov. Acesta a declarat că piloții au acționat foarte bine. Au arătat o abilitate remarcabilă, acționând cu precizia unui ”ceasornic”. Echipajul a reușit să oprească motoarele și alimentarea cu combustibil înainte de impactul cu solul.

Viktor Sevostyanov a lăudat și faptul că aterizarea a fost făcută cu trenul de aterizare ridicat. Dacă trenul de aterizare ar fi fost scos, exista riscul ca avionul să se rupă în bucăți și să ia foc. Așa a fost evitată o tragedie.

Viktor Sevostyanov a menționat că piloții fac pregătire periodică pentru astfel de situații, dar chiar și așa, nu a încetat să-i laude pe cei aflați în cockpitul avionului A321-200 URAL Airlines (VQ-BOZ).

Sevostyanov a menționat că a fost o aterizare iscusită, făcută ca la manual. Nu a fost ușor să mențină avionul sub control în asemenea condiții. Iar rezultatul îl știm cu toții. Toți cei aflați al bord au supraviețuit.

Viktor Sevostyanov este un pilot militar cu 30 de ani vechime în cadrul Fortelor Aeriene din Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.