Danemarca deschide granițele pentru călătorii vaccinați din Marea Britanie, SUA și alte 11 țări terțe

0 314

Danemarca a anunțat că, începând cu data de 4 iunie, cetățenii britanici și americani complet vaccinați vor putea intra în țară fără a fi supuși cerințelor de testare și carantină. Cu excepția Regatului Unit și SUA, și călătorilor vaccinați din alte 11 țări terțe care fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) li se va permite, de asemenea, intrarea în Danemarca.

Aceasta înseamnă că toți cei care vor sosi din una dintre țările căreia i s-a permis recent intrarea, va trebui să prezinte un certificat de vaccinare – cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) – care să ateste că au trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză.

Întrucât sosirile din aceste țări vor fi acum echivalate cu sosirile din alte țări terțe plasate pe lista galbenă a Danemarcei, călătorii vor fi scutiți de cerințele de testare și autoizolare. Mai precis, nu li se va cere să furnizeze un test negativ pentru COVID-19, înainte sau după sosire. Regulile nu se aplică pentru cei care vor călătorii dintr-o țară aflată pe lista roșie.

Danemarca deschide granițele pentru călătorii vaccinați din Marea Britanie, SUA și alte 11 țări terțe.

Țările din afara UE și din spațiul Schengen care fac parte din OCDE, Australia, Canada, Chile, Columbia, Costa Rica, Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Noua Zeelandă și Turcia, vor putea beneficia de astfel de restricții relaxate atâta timp cât nu înregistrează rate de infecție mai mari, ceea ce le-ar plasa automat pe lista roșie. Cetățenii din Israel au, de asemenea, permisiunea de a intra în Danemarca fără a fi supuși restricțiilor.

Dacă una dintre țări va ajunge pe lista roșie, călătorii vaccinați din țările respective vor putea intra în Danemarca numai în scopuri esențiale. Cu excepția țărilor terțe menționate, în actualizarea din această săptămână autoritățile daneze au mutat mai multe țări și regiuni ale UE de pe lista portocalie pe cea galbenă: Austria, Germania, Italia, Slovacia și Rwanda. Regiunile care au fost mutate de pe lista portocalie pe cea galbenă includ regiunea Jadranska Hrvatska din Croația, regiunea Peloponez din Grecia și regiunile Zug și Ticino din Elveția.

Ministerul de Externe recomandă evitarea oricărei călătorii inutilă în țări care păstrează restricții stricte de intrare la momentul sosirii din Danemarca, inclusiv Republica Cehă și Ungaria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.