Danemarca a eliminat Grecia de pe lista țărilor considerate sigure

0 325

Cetățenii Greciei care doresc să intre în Danemarca vor fi obligați să respecte restricțiile de călătorie, deoarece Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei a mutat Grecia de pe lista verde pe lista galbenă. O astfel de decizie înseamnă că Republica Elenă nu mai aparține listei țărilor considerate complet sigure, pe baza situației lor epidemiologice.Potrivit aceluiași anunț, alături de Grecia, și Luxemburg si Olanda, dar și regiuni din Spania (Galicia, Castilla-La Mancha și Melilla) au fost mutate pe lista galbenă. „La întoarcerea dintr-una din țările aflate pe lista galbenă, călătorilor care nu pot prezenta un certificat de vaccinare sau unul care să ateste că au trecut prin boală, li se va cere să efectueze un test PCR, după intrarea pe teritoriul danez.” Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca a mutat și Ucraina pe lista galbenă după ce a analizat situația epidemiologică din țară.

Cu toate acestea, următoarele părți ale Greciei rămân pe lista verde: Macedonia de Est și Tracia, insulele aflate în Marea Egee de Nord, Macedonia Centrală, Macedonia de Vest, Grecia de Vest, Insulele Ionice, Grecia Centrală și Peloponez.

Danemarca a eliminat Grecia de pe lista țărilor sigure din cauza situației epidemiologice din anumite zone din republica Elenă.

În încercarea de a opri răspândirea virusului, în special varianta Delta, autoritățile daneze solicită călătorilor să facă teste PCR în loc de teste rapide de antigen la intrarea în Danemarca. Copiii cu vârsta sub 16 ani sunt excluși de la o astfel de decizie.

Călătorii din Letonia și Guyana Franceză trebuie să respecte cerințele de intrare atunci când intenționează să viziteze Danemarca, deoarece ambele teritorii se află pe lista portocalie a țărilor pe care se află țările cu risc epidemiologic mediu. Toate teritoriile incluse în categoria portocalie sunt supuse unor restricții de intrare mai stricte.

În ceea ce privește lista portocalie, aceasta include următoarele țări din afara Uniunii Europene și a zonei Schengen: Rwanda, Thailanda, Brazilia, Chile, Paraguay, Uruguay, Bangladesh, India și Nepal

Pe lista roșie, care include țările puternic afectate de boală, se află în prezent Cuba, Libia, Malaezia, Tunisia și Iran. În plus, autoritățile din Danemarca au clarificat că următoarele regiuni vor face parte din lista roșie: Marea Britanie (West Midlands, East Midlands, South West, South East, Londra și estul Angliei, precum și Irlanda de Nord, adică toată Marea Britanie, cu excepția Țării Galilor.

Conform statisticilor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, Danemarca a înregistrat în total 306.100 de cazuri COVID-19 și 2.542 de decese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.