Cum va fi vremea de Crăciun?

0 1.205

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, atât de Crăciun, cât și de Revelion, iar nivelul precipitațiilor va fi apropiat de cel obișnuit în această perioadă, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vineri, 2 decembrie. Cu alte cuvinte, să ne luăm gândul de la zăpadă în perioada Sărbătorilor de Iarnă!

Meteorologii estimează că în intervalul 5 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi abundente până la jumătatea lunii decembrie, apoi se vor apropia de cele obișnuite.

Mai puțin contează cum va fi vremea până la Crăciun, însă ne interesează cum va fi vremea de Nașterea Domnului pentru că vrem să știm dacă Moș Crăciun va veni cu sania sau cu mașina / avionul.

În săptămâna 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale
pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Astfel, în mod normal, la nivelul întregii țări ar trebui să înregistrăm valori de temperaturi cuprinse între 0 grade prin partea de nord a Moldovei, până spre 2-3 grade în partea de sud a țării, pe parcursul zilei, dar și în centrul teritoriului, în Transilvania, temperaturi de 0-1 grade. Ceea ce înseamnă că nu sunt mari șanse de zăpadă prin majoritatea regiunilor din țară, dar sigur va ploua. Poate pe la munte să vedem zăpada și să ne bucurăm de ea!

Leave A Reply

Your email address will not be published.