Croatia Airlines, pierdere de peste 47 de milioane de euro pe întreg anul 2020.

0 482

Croatia Airlines a înregistrat cea mai mare pierdere financiară din ultimii opt ani, în timp ce a transportat cei mai puțini pasageri din ultimii 25 de ani, industria aviației fiind anulată de pandemia de coronavirus în 2020.Croatia Airlines a înregistrat o pierdere de 47.3 milioane de euro. În tot acest timp, compania a primit ajutor de stat în valoare de 11.7 milioane euro și împrumut garantat de stat în valoare de 33.2 milioane de euro. Totodată, compania a fost recapitalizată de stat cu o injecție de numerar în valore de 46.2 milioane de euro.

Criza cauzată de coronavirus a redus drastic cererea de călătorii.

„Anul 2020 a fost marcat de schimbări semnificative ale mediului de afaceri, care au avut un impact enorm asupra finanțelor companiei. Criza cauzată de coronavirus a redus drastic cererea de călătorii, care, în conformitate cu restricțiile de călătorie impuse, a dus la o scădere a capacității, la o reducere drastică a zborurilor, precum și la încetarea serviciilor noi”.

Transportatorul croat a transportat 618.000 de pasageri în 2020, reprezentând o scădere de 73% față de anul precedent. A operat 13.052 de zboruri, în scădere cu 54%. Factorul mediu de încărcare a cabinei s-a situat la un nivel record de 49.6%, în scădere cu 24 de puncte procentuale. Cantitatea de marfă transportată a scăzut cu 32.5% față de 2019.

Croatia Airlines a menținut serviciile programate pe toată perioada prin operațiuni de zboruri între Zagreb și Frankfurt. Transportatorul croat a reușit să își îmbunătățească cota de piață în țară cu 13 puncte, până la 36%. Acest lucru s-a datorat, în primul rând, transportatorilor străini, care au redus semnificativ operațiunile pe coasta croată în lunile de vară.

„La începutul crizei din martie 2020, Croatia Airlines a introdus măsuri riguroase de economisire a costurilor în toate segmentele. Acestea au inclus încheierea unui nou acord cu sindicatele pentru reducerea drepturilor din convenția colectivă existentă, precum și negocieri cu furnizorii care au dus la economii semnificative. Compania aeriană a renegociat condițiile de leasing pentru avioane și a redus cheltuielile pentru marketing și promovare ”, a declarat Croatia Airlines.

Leave A Reply

Your email address will not be published.