Creştere accentuată a traficului aerian de pasageri pe aeroporturile bucureştene

0 487

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în luna iunie 2014, un trafic aerian record de 800.993 de pasageri, în creştere cu aproape 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul de mişcări de aeronave a crescut cu peste 10% comparativ cu iunie 2013, ajungând la 9.558 aterizări şi decolări.

Pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – s-a înregistrat un trafic aerian de 3.745.836 de pasageri şi 47.943 mişcări de aeronave, în primele şase luni ale acestui an.

Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi din Bucureşti în primul semestru din 2014 a înregistrat o creştere de aproape 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primul semestru al anului 2014, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu aproape 4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii. În anul 2013, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene: easyJet Air şi Air Serbia, iar, din 2014, Ryanair şi Air Baltic au operat primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coandă. Aşteptăm şi Emirates, tot din 2014?

(foto cover: AirlinesTravel.ro)

Leave A Reply

Your email address will not be published.