COVID-19 Daily – 9 iulie 2021: Germania clasifică Spania ca fiind zonă de risc; Anglia ridică autoizolarea pentru rezidenții vaccinați; varianta Delta este mai agresivă!

0 527

Pandemia de COVID-19 este dinamică, iar situația se schimbă de la o zi la alta. Varianta Delta este mult mai agresivă și va ajunge să fie dominantă la nivel global. Sunt țări care înăspresc măsurile anti-covid, altele le relaxează. În tot acest timp Pfizer Inc pregătește a treia doză de vaccin pentru o imunizare de durată. Hai să vedem noutățile de astăzi!

  • Grecia va anunța planurile pentru vaccinarea obligatorie pentru unii lucrători, în special din sănătate și îngrijire. Comitetul de bio-etică al țării a recomandat lunile trecute ca lucrătorii din domeniul sănătății și al personalului din casele de îngrijire a persoanelor vârstnice să se vaccineze obligatoriu.
  • Compania farmaceutică germană BioNTech alături de partenerul său Pfizer solicită aprobarea pentru a administra o a treia doză din vaccin. Ei spun că o doză suplimentară poate crește imunitatea împotriva variantei Delta. 
  • Premierul luxemburghez Xavier Bettel a părăsit spitalul după ce a fost internat duminică. Bettel ar fi fost infectat cu noul coronavirus înainte de a participa la un summit UE la Bruxelles, săptămâna trecută.
  • Germania intenționează să clasifice Spania ca zonă de risc, potrivit ziarelor germane. Acest lucru ar însemna ca cei ce vor călători din Spania în Germania să prezinte un rezultat negativ, la un test COVID-19, pentru a evita carantina.
  • Ministrul Spaniei pentru Turism, Reyes Maroto, a susținut că țara este sigură și poate fi vizitată în ciuda creșterii numărului de noi cazuri. „Nu putem măsura situația epidemiologică numai pe baza incidenței cumulate.”

Ministrul francez al afacerilor europene, de asemenea, a sfătuit turiștii să nu călătorească în Spania sau Portugalia.

  • Rezidenții complet vaccinați din Marea Britanie nu vor mai trebui să fie în carantină dacă se întorc dintr-o țară galbenă. Persoanele care se întorc în Anglia din țări precum SUA, Grecia, Franța, România sau Spania vor trebui în continuare să fie testați înainte și după călătorie. Marea Britanie este, de asemenea, așteptată să anunțe planurile pentru nerezidenții și străinii vaccinați în străinătate și care doresc să călătorească în Anglia.
  • Varianta Delta este mai agresivă și reprezintă 50% din noile cazuri raportate în Franța. Se estimează că va fi tulpină dominantă până la finalul acestui weekend, potrivit ministrului sănătății al țării, Olivier Veran.
  • Începând de vineri, cehii complet vaccinați nu vor trebui să mai fie supuși testelor sau carantinei la întoarcerea din străinătate, indiferent de locul în care au călătorit. Noua regulă se aplică cetățenilor cehi și persoanelor cu reședință pe termen lung în Cehia, cărora li se va cere să completeze un formular de sosire numai dacă este complet vaccinat – chiar dacă se întorc din țări pe care guvernul le-a considerat cu risc ridicat. 
Leave A Reply

Your email address will not be published.