Cele mai bune 10 restaurante Michelin din lume, în 2022

0 11.059

În călătoriile noastre, ne place să experimentăm și bucătăria locală. Indiferent că vorbim de city break-uri sau sejururi, ne facem timp pentru experiențe culinare inedite, bazate pe preparatele tradiționale locale.


Fiecare bucătar șef aspiră să câștige râvnita stea Michelin care să îl diferențieze de alți bucătari competitivi și de restaurantele lor. A avea un restaurant cu stea Michelin este o onoare rară, care poate fi câștigată doar de cele mai bune restaurante. De mai bine de o sută de ani, marile restaurante cu stele Michelin au fost concentrate în Europa, dar mai ales în Franța. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au apărut mai multe restaurante clasificate de Michelin din întreaga lume, care oferă delicatese în cel mai inovator și unic mod.

Cele mai bune 10 restaurante Michelin în 2022.

Indiferent dacă sunteți interesat să luați mâncăruri vegane delicioase sau doriți să vă delectați cu delicii dulci, mai jos vă vom prezenta cele mai bune restaurante Michelin din lume.

Azurmendi Restaurant – Larrabetzu, Spania

Acesta este unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din întreaga lume și este situat în frumosul oraș Larrabetzu din Spania. Urmează viziunea bucătarului Eneko Atxa, care își propune să ofere cea mai bună și unică experiență fiecărui vizitator. Acest restaurant are o terasă cu grădină unde oaspeții pot arunca o privire asupra produselor proaspete care sunt folosite în mâncărurile delicioase servite aici.

Vizitatorii sunt apoi duși într-o seră prin bucătărie unde sunt servite celebrele gustări ale restaurantului. Bumbacul alimentar servit aici este popular printre vizitatorii frecvenți. După aceasta, vizitatorii se pot bucura de o masă copioasă în zona de luat masa. Acest restaurant cu cea mai înaltă stea Michelin este, de asemenea, cunoscut pentru modurile sale de funcționare ecologice.

https://azurmendi.restaurant/en/
https://azurmendi.restaurant/en/

Locație: Legina Auzoa, 48195 Larrabetzu, Vizcaya, Spania
Cost pentru doi: 600 lei
Mâncăruri: europene
Trebuie să încercați: Salate
Program: 20:30 – 22:15

Per Se Restaurant – New York, SUA

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute restaurante Michelin din întreaga lume, situat în inima orașului New York. Clădirea Time Warner, situată în Columbus Circle, în Midtown Manhattan, găzduiește acest restaurant magnific. Situat la etajul patru al clădirii, acest restaurant cu 3 stele Michelin oferă vederi pitorești asupra întregului oraș.

Bucătăriile rafinate prezentate aici sunt îngrijite cu grijă de bucătarul Thomas Keller, care deține alte două restaurante cu stele Michelin în afară de acesta. Acesta este unul dintre cele mai înalte restaurante cu stele Michelin care oferă meniuri speciale de degustare în fiecare zi și nici măcar un singur ingredient nu se repetă în aceste mese.

https://www.facebook.com/perse
https://www.facebook.com/perse

Locație: 10 Columbus Circle, New York, NY 10019, SUA
Cost pentru doi: 2,800 lei
Mâncăruri: franceză
Trebuie să încercați: nuci macadamia în ciocolată
Program: 10:00 – 21:00

Robuchon Au Dome Restaurant – Macau, China

Unul dintre cei mai celebri bucătari din toate timpurile, Chef Joel Robuchon conduce spectacolul în acest restaurant care este un paradis gastronomic. Este minunat situat în hotelul Grand Lisboa din Macao. Acest restaurant de top cu stele Michelin se află în vârful hotelului cu 48 de etaje, oferind atracții imense spectaculoase ale împrejurimilor.

Creațiile culinare ale bucătarului Julien Tongurian sunt oferite aici în cel mai unic stil. Este apreciat ca fiind cel mai bun restaurant din toată insula Macao, care oferă o varietate de preparate culinare extrem de delicioase, cu o sensibilitate rafinată. De asemenea, acest restaurant oferă un meniu Prestige, care include mâncăruri imperiale, cum ar fi Caviar și King Crab.

Robuchon Au Dome Restaurant
Robuchon Au Dome Restaurant

Locație: 43 / F Grand Lisboa, Peninsula Macau, Macau, China
Cost pentru doi: 950 lei
Mâncăruri: franceză, europeană
Trebuie să încerci: King Crab
Program: 12:00 –14:30 și 18:30 – 22:30

Le Bernardin Restaurant – New York, SUA

Restaurantul Le Bernardin a fost înființat de Maguy și Gilbert Le Coze în anul 1972 la Paris. Mai târziu, acest restaurant a fost mutat în New York, unde a câștigat o popularitate masivă. Inițial, în acest restaurant erau servite doar preparate pe bază de pește, într-o perioadă de timp acest restaurant a fost minunat transformat și în curând i s-a acordat onoarea unui restaurant cu stele Michelin.

Este unul dintre restaurantele care este foarte apreciat și este renumit printre iubitorii de mâncare locală. De fapt, este cel mai înalt restaurant cu stele Michelin. Scena culinară a orașului New York este incompletă fără menționarea acestui restaurant rafinat, condus de bucătarul Eric Ripert. Mâncărurile pe bază de pește sunt în continuare vedeta acestui restaurant.

Le Bernardin Restaurant
Le Bernardin Restaurant

Locație: 155 W 51st St, New York, NY 10019, SUA
Cost pentru doi: 1.950 lei
Mâncăruri: franceză
Trebuie să încercați: Fish & chips
Program: 12:00 – 14:30 și 17:15 – 22:30

The Fat Duck Restaurant – Bray, UK

Acest restaurant și-a câștigat popularitatea datorită tehnicilor culinare unice folosite de Chef Heston Blumenthal, cum ar fi gătitul multi-senzorial, împerecherea alimentelor și încapsularea aromelor. A fost înființată în anul 1995 într-o cabană din secolul al XVI-lea, care a fost frumos renovată pentru a oferi cea mai rustică și fermecătoare ambianță de luat masa.

Unul dintre cele mai bune restaurante Michelin din întreaga lume, acest loc este cunoscut pentru meniul de degustare cu 14 feluri de mâncare, care oferă o varietate de mâncăruri delicioase servite în cel mai elegant mod. Produsul alimentar care trebuie încercat aici este Supa de țestoase care batjocorește tema „Alice în Țara Minunilor”. Talentul bucătarului este frumos afișat în felul de mâncare Sounds of Sea, care este renumit printre mesele dese.

The Fat Duck Restaurant
The Fat Duck Restaurant

Locație: High St, Bray SL6 2AQ, Marea Britanie
Cost pentru doi: 2.600 lei
Mâncăruri: europeană, britanică, contemporană
Trebuie să încercați: Supă de broaște țestoase
Program: 12:00 – 13:15 și 19:00 – 20:15

Alinea Restaurant – Chicago, SUA

Acest restaurant situat în Illinois, Chicago a fost fondat de bucătarul-șef Grant Achatz în anul 2005 și în curând a câștigat popularitate datorită mâncărurilor cu caracteristici unice servite aici. Este cel mai înalt restaurant cu stele Michelin. Chef Grant Achatz își prezintă minunat talentul prin prepararea unică a preparatelor deconstruite.

El folosește o abordare destul de neconvențională a ideii de mese rafinate care diferențiază acest restaurant de celelalte restaurante din zonă. Acest restaurant oferă gastronomie moleculară în toate felurile de mâncare servite aici, care oferă o experiență încântătoare și surprinzătoare fiecărui vizitator. Mâncărurile care trebuie încercate la acest restaurant includ un balon comestibil făcut cu măr și ravioli cu trufe.

https://www.facebook.com/alinearestaurant
https://www.facebook.com/alinearestaurant

Locație: 1723 N Halsted Street, Chicago, IL 60614, SUA
Cost pentru doi: 1.800 lei
Mâncăruri: americană, internațională
Trebuie să încercați: ravioli cu trufe
Program: 11:00 – 15:15 și 19:00 – 22:45

Eleven Madison Park – New York, SUA

Bucătăria americană distinctă este servită în acest restaurant de clasă mondială, situat în Manhattan. Creativitatea bucătarului-șef Daniel Humm lasă fiecare restaurant uimit de entuziasm. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute restaurante Michelin din întreaga lume, care oferă un meniu unic de degustare cu mai multe feluri de mâncare.

Meniul se schimbă în fiecare sezon în funcție de disponibilitatea ingredientelor proaspete din oraș. Doar ingrediente proaspete de sezon sunt folosite pentru a pregăti mâncărurile de clasă mondială la acest restaurant. Oaspeții pot petrece ore întregi savurând meniul de degustare cu 11 feluri, care formează un eveniment în sine. Celebrul meniu de degustare oferit aici include Terine Foie Gras, Rață Muscovy, Migdale Amare și Umeboshi.

https://www.facebook.com/ElevenMadisonPark
https://www.facebook.com/ElevenMadisonPark

Locație: 11 Madison Avenue, New York, NY 10010, SUA
Cost pentru doi: 2.400 lei
Mâncăruri: americană, europeană
Trebuie să încercați: Foie Gras Terrine
Program: 17:30 – 22:30

Osteria Francescana Restaurant – Modena, Italy

Acest restaurant este condus de celebrul bucătar Massimo Bottura, care este bine-cunoscut pentru că a fost scriitorul bestsellerului internațional „Never Trust a Skinny Chef”. Este situat în frumosul oraș Modena din Italia. Chef Bottura oferă o varietate de feluri de mâncare din bucătăria italiană, cu propria sa întorsătură contemporană, care conferă felului de mâncare un gust și o aromă unică.

Mâncăruri clasice din bucătăria italiană pot fi savurate aici și transformă restaurantul într-unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din lume. În afară de mâncărurile tradiționale italiene, unele dintre celebrele delicatese oferite aici includ Macaroons de iepure și Five Ages of Parmigiano Reggiano. Aceste delicatese extrem de plăcute sunt servite în cel mai atrăgător mod care fac spectacolul culinar unic.

Osteria Francescana Restaurant
Osteria Francescana Restaurant

Locație: Via Stella, 22, 41121 Modena, Italia
Cost pentru doi: 900 lei
Mâncăruri: italiană, europeană, contemporană
Trebuie să încerci: homari
Program: 12:30–13:30 și 20:00 – 21:00

The Restaurant At Meadowood – California, SUA

Acest restaurant Michelin din California este situat în Napa Valley. Mâncarea servită aici afișează inovațiile minunate ale bucătarului-șef Christopher Kostow, care acordă o atenție minuțioasă detaliilor și folosește doar ingredientele de sezon și proaspete. Meniul acestui restaurant se schimbă frecvent în funcție de sezon, cu mâncăruri noi și inovatoare adăugate frecvent la meniu, făcându-l unul dintre restaurantele de top cu stele Michelin din lume.

The Restaurant At Meadowood
The Restaurant At Meadowood

Locație: 900 Meadowood Ln, St Helena, California 94574, SUA
Cost pentru doi: 4.000 lei
Mâncăruri: fructe de mare
Trebuie să încercați: Squir caviar abalone wagyu și stridii de vită
Program: 17:30 – 21:30

The Song Of India – Singapore

Nu există restaurante cu stele Michelin în India, deoarece steaua Michelin nu este acordată în această țară, dar această lipsă de restaurante cu stele Michelin din India nu i-a împiedicat pe bucătarii indieni să-și prezinte talentele extraordinare în restaurantele indiene situate în diferite părți ale lumii, clasificate printre primii 10 bucătari cu stea Michelin.

Song of India este unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din lume, situat în Singapore și a câștigat prima sa stea Michelin în anul 2016. Bucătăria indiană modernă servită aici poate fi savurată în zona de relaxare elegantă și elegantă, experiență culinară de lux. Restaurantul este condus de Chef Mural Manjunath și oferă mâncăruri rafinate, la prețuri decente.

The Song Of India
The Song Of India

Locație: 33 Scotts Road, Singapore 228226
Cost pentru doi: 700 lei
Mâncăruri: indiană, asiatică
Trebuie să încercați: Ciuperca Tandoori Achaari
Program: 12:00 – 15:00 și 18:00 – 23:00

Când mai călătoriți prin aceste destinații, acum știți de existența acestor restaurante!

Leave A Reply

Your email address will not be published.