OFICIAL: Anglia elimină carantina pentru călătorii vaccinați care se întorc din țările galbene, din 19 iulie!

1 1.752

Autoritățile din Anglia au aprobat eliminarea carantinei pentru călătorii vaccinați care se întorc din țările galbene, începând cu 19 iulie. Măsura e valabilă doar pentru cei vaccinați în Marea Britanie, prin rețeaua NHS.Guvernul a prezentat pe 8 iulie 2021 planul prin intermediul căruia este ridicată carantina pentru persoanele complet vaccinate cu un vaccin administrat de NHS, plus 14 zile de la rapel. Acestea vor putea să călătorească în țările aflate pe listata galbenă, fără a sta în carantină la întoarcerea în Anglia, din 19 Iulie.

Anglia elimină carantină pentru călătorii vaccinați

Modificările vor intra în vigoare de luni, 19 iulie, la ora 04:00. Cei care au fost complet vaccinați cu un vaccin administrat de NHS în Marea Britanie și se întorc din țările galbene vor fi în continuare obligați să facă un test înainte de călătoria spre Anglia, plus un test PCR în sau înainte de ziua 2, după sosire. Nu vor trebui să facă testul în a opta zi sau să se autoizoleze.

Copiii cu vârsta sub 18 ani nu vor trebui să se izoleze la întoarcerea în Anglia. Copiii cu vârsta de până la 4 ani vor continua să fie scutiți de orice test de călătorie. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani vor trebui să facă doar un test PCR în ziua a doua, iar tinerii cu vârste între 11 și 18 ani trebuie să susțină atât un test înainte de călătorie, cât și un test PCR în a doua zi, așa cum este în cazul călătoriilor din țările verzi.

Cerințe de carantină și testare pentru copii

Vârsta copiluluiAutoizolareTest înainte de plecareTestul ziua 2
4 și subNuNuNu
5-10NuNuda
11-17Nudada

Pentru cei ce călătoresc din țările aflate pe lista roșie sau pentru cei nevaccinați care călătoresc din zona galbenă nu se schimbă nimic față de actualele măsuri.

Toți pasagerii vor trebui să completeze formularul de localizare al pasagerilor, care va include cerința de a declara statutul de vaccinare și de a furniza dovada testului înainte de plecare. Cei ce călătoresc din zona galbenă vor fi obligați să demonstreze statutul de vaccinare completă către transportatori înainte de plecare, fie prin intermediul aplicației NHS, fie printr-o scrisoare NHS COVID Pass care poate fi obținută apelând 119 pentru călătorii în străinătate. Ar putea dura 5 zile pentru a ajunge prin poștă.

Autoritățile britanice recomandă turiștilor care vor să călătorească în străinătate să ia toate măsurile de siguranță și protecție. Măsurile anti-covid se pot schimba de la o săptămână la alta. Totodată, să fie atenți la termenii și condițiile de rezervare privind flexiblitatea datelor de călătorie și rambursările. Multe firme de turism și-au schimbat condițiile pentru a fi mai flexibile.

Ca un exemplu, cei ce s-au vaccinat în Anglia prin NHS pot călători în România (e pe lista galbenă) fără a mai sta în carantină, chiar dacă Marea Britanie este pe lista roșie a României. Totodată, se pot întoarce în Anglia doar pe baza unor teste, fără a mai fi oblligați să se autoizoleze.

Leave A Reply

Your email address will not be published.