blank

Finlanda ridică restricțiile de călătorie pentru România și pentru alte state europene și terțe!

0 566

Autoritățile finlandeze au decis să elimine interdicția de călătorie din alte șase țări terțe, la recomandarea Consiliului UE, după ce situația legată de Coronavirus în aceste țări este considerată sigură.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne al Finlandei, emis pe 8 iulie, locuitorilor din Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Kosovo, Moldova și Serbia li se va permite să intre în Finlanda începând de luni, 12 iulie.

De asemenea, restricțiile de intrare au fost deja eliminate pentru rezidenții următoarelor țări terțe: Albania, Australia, Coreea de Sud, Hong Kong, Israel, Japonia, Macao, Macedonia de Nord, Singapore, Taiwan și Noua Zeelandă. Cu toate acestea, țara a pus înapoi interdicția de a călători din Liban. Pe de altă parte, interdicția de intrare din restul țărilor terțe a fost extinsă până la 22 august.

Guvernul a extins, de asemenea, controalele la frontieră cu mai multe țări din UE / Spațiul Schengen, care urmau să expire pe 12 iulie, până pe 26 iulie. Astfel, controlul la frontiera Finlandei cu Lituania, Slovenia, Elveția, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Franța, Suedia, Danemarca și Estonia urmează să fie ridicat din 26 iulie.

Tot din 26 iulie, restricțiile de intrare vor fi eliminate complet pentru sosirile din Bulgaria, Irlanda, Croația, Cipru, Monaco, România, San Marino și Vatican.

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, 75% din populația finlandeză a fost vaccinată cu cel puțin prima doză de vaccinuri COVID-19, în timp ce 26% din totalul adulților finlandezi au fost complet vaccinați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.