COVID-19 Daily – 29 octombrie: Vaccinul te protejează de formele grave, dar nu oferă protecție împotriva sechelelor ce rămân după infectarea cu COVID-19

0 676
  • Un nou studiu arată că sindromul persistent al COVID-19, cunoscut sub numele de Long-COVID, se poate dezvolta după infecții „recursive” la persoanele vaccinate. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au analizat datele a aproximativ 20.000 de pacienți din SUA ce au avut COVID-19, dintre care jumătate au fost vaccinați.


În comparație cu pacienții nevaccinați, persoanele complet vaccinate, în special cele sub 60 de ani, au avut RISCURI MAI MICI de deces și complicații grave, cum ar fi insuficiența pulmonară, nevoia de ventilație mecanică, internarea la ATI, cheaguri de sânge care pot pune viața în pericol, convulsii și psihoză.

Pe de altă parte, vaccinarea nu pare să protejeze împotriva mai multor rezultate documentate anterior ale COVID-19, cum ar fi caracteristicile Long-COVID, aritmia, durerile articulare, diabet tip 2, boli hepatice, tulburări de somn și tulburări de dispoziție și anxietate. Însă cu siguranță se resimt mai puțin la cei vaccinați în comparație cu cei nevaccinați, informează https://www.cgtn.com/!

  • Moscova a introdus cele mai stricte măsuri de izolare din iunie 2020, în timp ce spitalele se confruntă cu un nou val de cazuri. Numărul deceselor înregistrate în 24 de ore a ajuns la un maxim istoric.

Blocarea parțială, în care numai magazinele esențiale (farmaciile și supermarketurile) pot rămâne deschise în timp ce școlile și grădinițele de stat sunt închise, vine înaintea unui lockdown la nivel național în care timp de o săptămână se suspendă toate activitățile, începând cu 30 octombrie.

  • Rusia intenționează să-și relanseze campania de publicitate și informare publică cu privire la vaccinare, a raportat cotidianul Kommersant.

Kremlinul a deplâns ritmul lent al vaccinărilor și a spus că această campania de convingere a oamenilor să se protejeze cu vaccinul Sputnik V al Rusiei sau cu un vaccin alternativ nu a fost eficientă.

  • Numărul de cazuri de coronavirus din Germania a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele două săptămâni, cu peste 28 000 de noi infecții, a declarat Institutul Robert Koch.

Numărul pacienților cu COVID-19 aflați în unitățile de terapie intensivă a crescut cu 15% în decurs de o săptămână, a declarat șeful Federației Germane a Spitalelor (DKG), Gerald Gass.

  • Parlamentul Slovaciei și-a anulat sesiunea de joi, după ce un parlamentar a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a informat presa locală, în timp ce țara se luptă cu un număr ridicat de cazuri.

Parlamentul a amânat ședința până pe 2 noiembrie după ce membrul coaliției de guvernământ a fost testat pozitiv, a informat televiziunea TA3. Majoritatea celor 150 de parlamentari sunt complet vaccinați, mulți dintre ei au mers la un test după raportarea cazului.

  • Guvernul Ungariei va cere angajaților instituțiilor de stat să fie vaccinați, a declarat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Gergely Gulyas a spus că și companiile private vor fi împuternicite să solicite vaccinarea angajaților dacă consideră că este necesar, iar purtarea măștii va fi obligatorie în transportul public de la 1 noiembrie.

  • Ryanair a promis că va rambursa în termen de cinci zile contravaloarea biletelor de avion pentru zborurile anulate.
  • Ucraina a înregistrat un record de noi cazuri, fiind raportate 26 071 de noi infecții înregistrate în ultimele 24 de ore, depășind maximul anterior de 23 785 din 22 octombrie, a anunțat Ministerul Sănătății. Datele ministerului au arătat, de asemenea, 576 de noi decese legate de coronavirus.
Leave A Reply

Your email address will not be published.