blank

COVID-19 Daily – 24 august 2021: a crescut numărul spitalizărilor din Franța; FDA a aprobat vaccinul Pfizer; o nouă oră de „stingere” a fost refuzată în Catalunia.

0 433

Odată cu reluarea călătoriilor datorită apariției „Certificatul Digital COVID UE”, numărul cazurilor de COVID -19 au crescut în unele țări. Cele mai afectate sunt țările cu cele mai populare destinații turistice în această perioadă: Italia, Spania și Franța.

  • Spitalizările din Franța au atins cele mai ridicate niveluri în ultimele două luni. „În ceea ce privește pacienții cu terapie intensivă, vârful acestui al patrulea val ar putea fi atins în zilele următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran, pentru canalul francez BFM. Acesta a mai spus că este foarte îngrijorat de începerea școlilor săptămâna viitoare.
  • Un tribunal spaniol a respins cea mai recentă cerere a guvernului din Catalunia de reintroducere a unei ore de „stingere” în Barcelona și în alte zeci de orașe din regiune, argumentând că măsura a fost „disproporționată”, deoarece numărul infecțiilor au scăzut.
  • FDA, Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din SUA, a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. Vaccinul fabricat în Germania a primit o autorizație de urgență în SUA în luna decembrie, dar președintele Joe Biden a declarat că noua hotărâre este „un moment important”, profitând de ocazie pentru a face un pas nou pentru scepticii din America care aveau nevoie de această aprobare pentru a se vaccina.
  • Consilierii medicali din Grecia au declara că cei care suferă de boli subiacente ar trebui să primească o atreia doză a accinului pentru a ajuta la combaterea creșterii infecțiilor cu variante Delta. Dacă se aprobă, dozele suplimentare vor fi disponibile la începutul lunii septembrie. Și principala autoritate sanitară din Franța recomandă a treia doză pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Germania va înceta să utilizeze rata infecției ca un criteriu pentru stabilirea restricțiilor, a anunțat cancelarul german, Angela Merkel. În schimb, oficialii vor monitoriza internările ca indicator cheie al țării.

  • Un nou studiu olandez sugerează că persoanele vaccinate care se infectează au un nivel ridicat al virusului în nas și gât, dar virusul respectiv nu este infecțios. Oamenii de știință au observat că virusul de la pacienții vaccinați a fost mai puțin eficient în a se reproduce. Oamenii de știință spun că acest lucru se datorează anticorpilor din vaccin.
  • Producătorul de medicamente franco-austriac Valneva a solicitat aprobarea vaccinului său împotriva coronavirusului și speră să demonstreze că acesta va avea „o eficiență mai mare de 80%”. Eficacitatea ar fi, prin urmare, mai mică decât în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna (în jur de 95%), dar mai mare decât cazul vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson (între 60 și 70%).
  • Clubul de fotbal Liverpool a refuzat să-l lase pe fotbalistul Mohamed Salah să călătorească în Africa pentru calificările la Cupa Mondială. Acesta trebuia să joace pentru echipa Egiptului, chiar luna viitoare, dar clubul britanic nu i-a permis acestuia plecrea pentru că – la întoarcerea în Marea Britanie – acesta va fi obligat să stea în carantină. Este posibil să mai existe cazuri similare de la alte cluburi europene înainte de meciurile Cupei Mondiale de luna viitoare.
  • După o pauză de 18 luni, a avut loc ceremonia de „Schimbare a gardei” la Palatul Buckingham din Londra. Tradiția în timpul căreia Garda Reginei predă responsabilitatea pentru protejarea palatului a fost oprită în martie 2020 pentru a preveni adunarea mulțimilor în plină pandemie.
Leave A Reply

Your email address will not be published.