COVID-19 Daily – 21 octombrie: Marea Britanie se asteapta la 100 000 de cazuri noi pe zi; OMS avertizează că pandemia va continua și în 2022.

0 657
  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat încă o dată că pandemia se desfășoară mult mai mult decât trebuie,  deoarece națiunile mai sărace nu primesc vaccinurile pentru a-și proteja populațiile. Vor rămâne la niveluri de criză inclusiv în 2022,  potrivit Bruce Aylward, înalt oficial al OMS. Putem spune că la acest capitol intră și România, care își bate joc de facilitatea de a avea acces la vaccinuri, dar românii nu se vaccinează. Alții ar da bani grei pentru vaccin…


  • Poliția română a lansat o  anchetă penală pentru o afirmație falsă conform căreia un spital este gol. Un videoclip înșelător de pe Facebook sugera că nu erau pacienți într-un spital temporar din orașul Piatra-Neamț. Videoclipul, care a fost distribuit de aproape 4.000 de ori, a pretins să arate spitalului cu paturi goale. Dar conducerea și poliția au respins cererea și au declarat că a fost ocupată de când a fost deschisă în 2020. 

Marea Britanie se așteaptă la 100 000 de noi cazuri pe zi

  • Secretarul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că țara se pregătește pentru până la 100.000 de cazuri pe zi pe tot parcursul iernii. Vârful de iarnă din 2020 a fost de puțin peste 81.000 pe 29 decembrie. În timp ce a chemat oamenii să se vaccineze, nu a spus că este timpul să introducă mai multe restricții. „Nu credem că presiunile cu care se confruntă în prezent Serviciul Național de Sănătate sunt nesustenabile”, a spus el.
  • India a administrat un miliard de doze de vaccin. Aproximativ trei sferturi din adulții din țară, la o populație de 1,3 miliarde de oameni, au o singură doză administrată. 30% sunt vaccinați complet, conform cifrelor guvernamentale.
  • Camera inferioară a parlamentului Franței a  aprobat o prelungire a măsurilor cu permis de sănătate până cel puțin la 31 iulie 2022, în timp ce guvernele din întreaga Europă încearcă să reducă virusul în timpul iernii. Permisul demonstrează că titularul a fost complet vaccinat sau e negativ pentru COVID-19, permițându-le astfel  să intre în locuri precum baruri, restaurante și locuri de sport.
Leave A Reply

Your email address will not be published.