blank

Activități pe care să le faci în aeroport în timp ce aștepți următorul zbor

0 622

Iubesc zborul, îmi plac avioanele, ador aviația. E pasiunea mea și mă bucur de ea cum știu eu mai bine. Până în prezent, am strâns în portofoliu peste 350 de zboruri, le-am pierdut șirul. Majoritatea dintre ele sunt făcut din România spre diferite destinații din Europa. M-am obișnuit cu toate procedurile pe care trebuie să le urmez de când intru în aeroport și până la ușa avionului. Cu toate că am foarte multe mile zburate, în continuare am emoții la fiecare zbor nou. Aștept cu entuziasm să fiu fixat în scaune atunci când motoarele sunt turate la maxim pe pistă și începe rularea pe pistă, aștept desprinderea de la sol și mă las purtat în zbor.

Toate călătoriile cu avionul încep și se termină în aeroport. Îmi place forfota din aeroport și din jurul acestuia. Admir cu respect și maximă atenție orice mișcare pe platformă. Analizez fiecare avion văzut și încerc să-l identific ca model, brand și companie aeriană. Joc singur trivia cu întrebări din aviație.

Recunosc că, uneori îmi place să merg în Aeroportul Henri Coadă și să savurez o cafea în timp ce mă uit pe geam și admir mișcările aeronavelor. Sunt conștient că mulți dintre voi nu împărtășiți aceste obiceiuri, poate nici așteptarea prin aeroport nu este prea confortabilă. Pentru voi am compilat mai jos câteva idei despre activitățile pe care le puteți face în așteptarea zborului.

Dacă aveți ocazia să ajungeți în aeroporturi mari cum este Schiphol din Amsterdam, Heathrow din Londra sau Charles de Gaulle din Paris, vă recomandăm să porniți într-o activitate de recunoaștere și explorare, atât cât vă permite aria în care vă aflați. În funcție de destinațiia următorului zbor, posibil să nu puteți călători prin tot aeroportul, fiind necesare câteva controale suplimentare, dar cu siguranță veți descoperi locuri interesante.

De exemplu, în Aeroportul Schiphol din Amsterdam există o zonă verde, asemănătoare unui parc, unde vă puteți relaxa, puteți să vă odihniți sau să citiți cartea preferată în timp ce serviți o cafea. Personal, dacă e vorba de câteva minute de relaxare, prefer să scot telefonul și să acces aplicații cu diferite jocuri de noroc, iar book of ra este slotul meu preferat.

Dacă sunteți pasionați de avioane, căutați locurile cele mai bune din aeroport de unde puteți admira mișcările de aeronave. Unele aeroporturi au zone speciale pentru fotografi.

Odată ce ați pornit să vizitați aeroportul, cu siguranță veți găsit diferite magazine cu produse interesante și atractive, de la diferite produse culinare și până la cele mai elegante branduri de haine și încălțăminte. Eu obișnuiesc să iau 2-3 sticle cu alcool (whiskey, gin, vin), de multe ori în aeroport fiind mai ieftine.

În funcție de durata de așteptare, puteți chiar să lucrați în aeroport. Sunt zone special amenajate unde vă puteți instala cu laptop-ul și astfel să vă faceți treaba în liniște. Există prize de alimentare și rețea de internet.

În cazul în care aveți de așteptat mai multe ore într-o escală, căutați locuri speciale pentru dormit. De regulă, astfel de zone sunt în aeroporturile mari, acolo unde escala poate fi peste noapte. În Aeroportul Internațional Schiphol există un hotel chiar în aeroport, pe numele său Mercure Hotel.

Dacă sunteți pasionat de filme, cu siguranță astfel de momente sunt ideale pentru a putea urmări serialul preferat sau filmul mult așteptat. Nu trebuie să lipsească muzica.

Poate vă sperie gândul că trebuie să așteptați mai multe ore într-un aeroport, însă încercați să vă găsiți preocupări plăcute și astfel timpul va trece mai repede. Sunt foarte multe activități ce pot fi întreprinse încât credem că nu vă veți plictisi. Bine, mai contează și aeroportul, unele fiind ofertante în activități, altele fiind limitate și restricționate. Vă doresc călătorie plăcută și zboruri fără turbulențe!

Leave A Reply

Your email address will not be published.