blank

COVID-19 Daily – 20 iulie 2021: Franța și Anglia introduc certificatele COVID-19 pentru acces în spații închise și aglomerate; persoane infectate la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

0 724

Avem vești bune și mai puțin bune în context pandemic. În Anglia au fost ridicate majoritatea restricțiilor interne anti-covid, doar că Boris Johnson are în plan să introducă certificatul de vaccinare pentru acces liber în spațiile închise. O lege asemănătoare a fost aprobată de guvernul francez. Hai să vedem noutățile din 20 iulie!

  • Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat că vor fi necesare certificate de vaccinare pentru a intra în cluburile de noapte și în alte locuri aglomerate, începând cu sfârșitul lunii septembrie.
  • Guvernul francez a aprobat luni un proiect de lege prin care sunt reglementate accesela la evenimentele cu mai mult de 50 de persoane. Astfel, persoanele care participă la slujbe bisericești, cinematografe, piscine și alte locuri publice cu peste 50 de persoane vor trebui să certificatul de COVID-19. Permisul de sănătate va fi necesar pentru a intra în campingurile și parcurile de vacanță care au piscine sau locuri de divertisment. Permisul oferă dovada unui test PCR negativ, a unei vaccinări complete sau imunizare naturală în ultimele șase luni.

EasyJet a anunțat că va crește capacitatea de transport a pasagerilor de la 17% la 60% față de perioada pre-covid pentru a acoperi cererea din sezonul estival 2021.

  • Recuperarea globală post-pandemică duce la creșterea emisiile de carbon la un nivel record, conform Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), cu sediul la Paris. AIE estimează că, în acest ritm, emisiile de CO2 vor atinge niveluri record până în 2023.
  • Numărul persoanelor implicate în organizarea Jocurilor Olimpice și depistate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 71. Thomas Bach a recunoscut că „au fost nopți fără somn”, dar „anularea nu a fost niciodată o opțiune”. 
  • Sponsorii majori ai Jocurilor Olimpice, precum Panasonic și Fujitsu, au anunțat că nu vor participa la ceremonia de deschidere din această săptămână.
  • Numărul celor decedați de COVID-19, în India, ar putea fi de până la 10 ori mai mare față de raportarea oficială, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Dezvoltare Globală. Acesta estimează că până la 4,7 milioane de oameni au murit în India de la începutul pandemiei.
Leave A Reply

Your email address will not be published.