COVID-19 Daily – 2 septembrie 2021: varianta Mu a COVID-19 a fost identificată în Columbia; Marea Britanie se pregătește de doza trei; în Germania a venit valul patru

0 183

Pandemia de coronavirus pare să nu se mai termine. În continuare apar noi restricții, ies la iveală noi variante și mutații ale virusului, iar multe țări se confruntă deja cu valul patru sau cinci.


Variantă Mu a COVID-19 a fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. OMS monitorizează varianta Mu și a avertizat că posedă mutații care ar putea ajuta la evitarea vaccinurilor.

Cercetări publicate în „The Lancet: Infectious Diseases” au spus că doar 0.2% dintre adulții complet vaccinați și doar 5% dintre cei care se îmbolnăvesc vor suferi pe o perioadă lungă, pe o perioadă cu simptome care durează mai mult de 28 de zile.

Un transport de vaccinuri Johnson & Johnson care urma să fie trimis în Europa – din Africa de Sud – a fost oprit, potrivit lui Strive Masiyiwa, purtătorul de cuvând al Uniunii Africane. Acesta a spus că dozele vor fi returnate în Africa de Sud. NU se știu exact cauzele acestui refuz.

Prințul Harry al Marii Britanii a ținut un discurs îndemnând guvernele să împărtășească vaccinurile și să contracareze „dezinformarea masivă” cu privire la riscurile pe care le prezintă vaccinurile. El a vorbit la decernarea GQ Men of the Year Awards, unde echipa Oxford-AstraZeneca a fost premiată pentru munca depusă.

Un transport de vaccinuri Johnson & Johnson care urma să fie trimis în Europa – din Africa de Sud – a fost oprit.

Autorităților din domeniul sănătății din Marea Britanie li s-a spus că pot oferi a treia doză de vaccin, dar au insistat că aceasta nu este un „rapel”, ci este o a treia doză suplimentară destinată pacienților cu probleme grave ale sistemului imunitar.

12 milioane de copiii din Franța s-au întors la școală. Tuturor grupelor de vârstă li s-a comunicat să poarte măști faciale în clasă. Este o parte vitală a planului Franței de a redeschide toate instituțiile, de la școlile primare la universități și învățământul postuniversitar.

Ungaria a căzut din clasamentul țărilor cu cea mai multă populație vaccinată, ajungând pe poziția 20, absorbția vaccinului stagnând de la începutul verii. În medie, 76% dintre adulții din țările europene au primit o primă doză de vaccin. În Ungaria cifra a ajuns la 67.5% – un număr care abia a crescut în ultimele săptămâni. Începând din această săptămână, 162.000 de persoane cărora trebuia să li se administreze o a două doză de vaccin nu s-au prezentat pentru a primi rapelul.

În Germania a început – oficial – al patrulea val al pandemiei, potrivit oficialilor de la Institutul Robert Koch. RKI a raportat 13.531 noi cazuri, cu 1970 de cazuri mai multe comparativ cu ziua de miercuri, în urmă cu o săptămână, când au fost raportate 11.561 de noi infecții. 23 de persoane au murit din cauze legate de virus în 24 de ore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.