blankblank

Cererea de călătorii în iulie a scăzut cu 53.1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019

0 284

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat – prin intermediul ultimul său raport – că cererea de călătorii internaționale a crescut în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă. Cu toate acestea, cererea de călătorie a rămas cu mult sub nivelul înregistrat în perioada pre-pandemică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IATA la 1 septembrie, cererea totală pentru călătoriile aeriene în iulie 2021 – care se măsoară în venituri per kilometri per pasageri (RPK) – a scăzut cu 51.3% comparativ cu iulie 2019. Totuși, această cifră indică o creștere semnificativă comparativ cu cifrele înregistrate în iunie, când cererea a fost cu 60% față de nivelurile înregistrate în iunie 2019.

„Rezultatele din iulie reflectă dorința oamenilor de a călători în timpul verii. Traficul intern a revenit la 85% din nivelurile dinaintea crizei, însă cererea internațională a recuperat doar puțin peste un sfert din volumele din 2019. Problema este reprezentată de restricțiile de călătorie. Deciziile guvernamentale nu sunt determinate de date, în special cu privire la eficacitatea vaccinurilor”, a declarat Directorul General al IATA, Willie Walsh.

În ceea ce privește cererea internă, IATA a dezvăluit că cifrele au scăzut cu 15.6% față de aceeași perioadă din 2019, indicând o creștere în comparație cu scăderea de 22.1% înregistrată în iunie 2021, față de iunie 2019. Persoanele vaccinate nu ar trebui să se mai confrunte cu restricții atunci când călătoresc, ceea ce implică faptul că restricții mai puțin stricte ar ajuta la reconectarea lumii, precum și la reînvierea sectorului turistic și al aviației.

Cererea internațională în luna iulie a fost cu 73.6% sub cifrele înregistrate în iulie 2019, dar mai bună decât declinul de 80.9% înregistrat în iunie 2020.

În ceea ce privește piețele internaționale de pasageri, s-a dezvăluit că transportatorii din țările europene au înregistrat o scădere a traficului internațional cu 64.2% în luna iulie comparativ cu aceeași lună din 2019. Cu toate acestea, cifrele s-au dovedit a fi ușor mai bune în comparație cu scăderea de 77% în luna iunie 2021 comparativ cu iunie 2019.

În mod similar, companiile aeriene din regiunile Asia-Pacific au înregistrat o scădere cu 94.2% a traficului internațional în cursul lunii iulie comparativ cu iulie 2019, cifre puțin mai bune față de scăderea de 94.7% din iunie 2021 față de iunie 2019.

În ceea ce privește Middle Eastern Airlines, acestea au înregistrat o scădere a cererii de 74.5% în luna iulie, comparativ cu perioada pre-pandemică, în timp ce transportatorii nord-americani au înregistrat o scădere a cererii cu 62.1%.

IATA a cerut țărilor din întreaga lume să adopte schema Certificatului digital COVID-19 UE ca standard pentru certificatele de vaccinare, pentru a facilita călătoria într-un mod sigur. De asemenea, IATA a criticat decizia UE de a elimina SUA de pe lista țărilor sigure din punct de vedere epidemiologic, spunând că cel puțin călătorilor din SUA care sunt vaccinați ar trebui să li se permită intrarea în UE fără a fi supuși restricțiilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.