COVID-19 Daily – 19 iulie 2021: Ziua Libertății în Anglia; proteste în Cipru; cazuri pozitive COVID-19 la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

0 619

Săptămâna a debutat cu vești pozitive din multe zone ale Europei, dar în același timp și cu multe vești mai puțin bune. Ziua de 19 iulie va rămâne în istorie ca ”Ziua Libertății” în Anglia. Însă nu la fel de bine stă treaba la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind raportate noi cazuri de COVID-19. Hai să vedem noutățile din 19 iulie!  • Anglia a ridicat luni toate restricțiile COVID-19, în ciuda creșterii numărului de noi cazuri. Acest lucru i-a alarmat pe oamenii de știință din întreaga lume. În noaptea dintre duminică și luni, după ora 00:00, cluburile de noapte s-au redeschis, iar alte baruri și restaurante au fost lăsate să funcționeze la capacitate maximă. Masca nu mai este obligatorie în locurile aglomerate, doar în mijloacele de transport, aeroporturi și avioane. Partidul Laburist din opoziție a numit această măsură „nesăbuită”. 122 de oameni de știință au criticat această mișcare ca fiind „periculoasă și prematură”.
  • Prim-ministrul britanic Boris Johnson și ministrul de finanțe Rishi Sunak se izolează după ce ministrul sănătății Sajid Javid a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Copiii peste 12 ani ar putea fi vaccinați, în Anglia!

  • Ministrul Vaccinurilor din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat că copiilor cu vârsta peste 12 ani, care sunt considerați „expuși riscului” sau locuiesc cu adulți clasificați drept „vulnerabili”, li se vor administra vaccinuri COVID-19. Peste 300.000 de tineri cu vârste între 12 și 17 ani ar putea fi vaccinați. 
  • Mii de persoane au protestat în Cipru împotriva măsurilor anti-COVID. Manifestanții au atacat postul de televiziune cipriot Sigma TV și au incendiat mașinile. Cipru a introdus săptămâna trecută un „green pass”, permițând accesul doar celor vaccinați în supermarketuri, restaurante și alte locuri interioare. Țara trece prin al patrulea val de COVID-19, în care varianta Delta este dominantă.

Trei cazuri pozitive cu COVID-19, la Jocurile Olimpice de la tokyo!

  • Jucătorul cehe de volei pe plajă, Ondrej Perusic, a fost testat pozitiv, acesta fiind al treilea caz cu COVID-19 depistat în satul Olimpic din Tokyo, după alți doi fotbaliști sud-africani. 
  • Lockdown de cinci zile în Melbourne și Sydney, deoarece cele mai mari metropole din Australia se luptă cu focare de COVID-19, unde varianta Delta este dominantă.
  • Aproximativ 60 000 de pelerini saudiți s-au adunat la Muntele Arafat pentru hajj, unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și unul dintre cele mai mari evenimente religioase. Este a doua oară când hajj, care atrage în mod normal peste 2 milioane de pelerini, este găzduit sub restricții de pandemie. Autoritățile din Arabia Saudită au limitat evenimentul la adulții complet vaccinați cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, fără boli cronice. Ei au spus că nu a fost raportat niciun caz COVID-19 în rândul însoțitorilor.
  • Rata incidenței de șapte zile a Germaniei a crescut la 10,3, potrivit Institutului Robert Koch, cu 546 de noi infecții COVID-19 și un deces raportat în ultimele 24 de ore.
  • Cehia este pe punctul de a obține iuminitatea colectivă împotriva COVID-19. Potrivit biochimistului ceh, Zdenek Hostomsky, peste 4 milioane de persoane s-au vaccinat complet, alte 1.7 milioane de persoane s-au imunizat natural, trecând prin boală. Cehia are o populație de 10.6 milioane de persoane. Oamenii de știință cred că numărul celor ce au fost infectați cu COVID-19 și vindecați este mult mai mare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.