COVID-19 Daily – 18 octombrie: proteste în Italia; numărul de cazuri noi crește în Marea Britanie; Rusia raportează număr recor de noi cazuri.

0 445
  • Zeci de mii de membri ai sindicatelor, alături de alte grupuri de stânga, s-au adunat la Roma pentru a protesta împotriva fascismului în creștere. La o săptămână după aceea, extremiștii de dreapta au forțat intrarea în sediul celui mai mare sindicat din Italia, protestând împotriva cerinței de certificat COVID-19 pentru locurile de muncă.
  • Șeful confederației sindicale CGIL, Maurizio Landini, a condus protestul cu alți lideri muncitori sub sloganul: „Niciodată nu mai este fascism”. Organizatorii au adunat mulțimea de 100.000 de oameni în fața bazilicii Sf. Ioan din Lateran.
  • Unii participanți au fluturat steaguri pe care scria „Si Vax”,  o replică directă către protestatarii înarmați cu bastoane și bare metalice care au dărâmat sediul central al CGIL din Roma, pe 9 octombrie. Ei protestau împotriva unei cerințe guvernamentale, care a intrat în vigoare vineri, impunând dovada vaccinării sau un rezultat negativ al unui test în termen de 48 de ore sau dovada recuperării de la COVID-19 pentru accesarea locurilor de muncă.

Peste 40.000 de persoane au participat sâmbătă la proteste la nivel național în Franța împotriva Green Pass. Potrivit Ministerului de Interne francez, 171 mitinguri au avut loc în toată țara , mitingul de la Paris adunând 5.000 de persoane.

  • Rusia a raportat 34 303 cazuri de infecții noi în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei. De asemenea, a raportat 997 de decese cauzate de COVID-19, cu cinci mai puține față de recordul zilnic de 1 002 raportat în ziua precedentă.
  • Marea Britanie a raportat sâmbătă 43 423 de cazuri noi, conform statisticilor guvernamentale. Numărul total de cazuri înregistrate în perioada 10 – 16 octombrie a  crescut cu 12,8% față de cele șapte zile anterioare. Datele zilnice au arătat 148 de decese în decurs de 28 de zile, numărul total la șapte zile a crescut cu 5,4% față de săptămâna precedentă.
Leave A Reply

Your email address will not be published.