COVID-19 Daily – 18 noiembrie: Pfizer, BioNTech și Moderna câștigă împreună 1.000 USD în fiecare secundă pe baza vaccinurilor!

0 299
  • Pfizer, BioNTech și Moderna câștigă împreună peste 1.000 de dolari pe secundă și 93,5 milioane de dolari în fiecare zi din vaccinurilor pentru COVID-19, potrivit Peoples Vaccine Alliance. Organizația a mai raportat că Moderna, Pfizer și BioNTech au distribuit majoritatea vaccinurilor lor către națiunile mai dezvoltate și bogate. Doar 0,2% din vaccinurile Moderna și mai puțin de 1% din vaccinurile Pfizer-BioNTech au ajuns în țările cu venituri mai mici.


  • Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că numărul cazurilor raportate în țara sa este „dramatic”. Ea a cerut, de asemenea, o lansare mai rapidă a campaniei de vaccinare cu doza booster și a cerut oamenilor să se vaccineze.
  • Târgurile de Crăciun din Germania se confruntă cu reguli stricte de siguranță,  sau chiar anulări, deoarece țara raportază numere record de noi cazuri. De exemplu,  doar persoanele vaccinate sau recuperate complet vor putea participa anul acesta la târgul de Crăciun din Hamburg.
  • Ungaria și Polonia se confruntă cu cel mai mare număr zilnic de noi cazuri din. Polonia a raportat 4 239 de cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din aprilie. Ungaria a raportat 10 265, cel mai mare număr de la sfârșitul lunii martie.
  • Europa de Est se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de noi cazuri de COVID-19, iar România, Cehia, Slovacia și Polonia și-au înăsprit deja restricțiile.
  • De luni, persoanele care nu sunt vaccinate nu vor mai putea participa la evenimentele și serviciile publice din Cehia. Prim-ministrul țării a anunțat noua restricție la o zi după ce Cehia a raportat 22 479 de cazuri noi în doar 24 de ore. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.