COVID-19 Daily – 14 iulie 2021: numărul de noi cazuri de COVID-19 crește alarmant în Olanda; Malta renunță la blocarea nevaccinaților!

0 327

Ziua de 14 iulie a fost motiv de bucurie pentru unii și de tristețe pentru alții. În timp ce Franța a sărbătorit Ziua Națională, Olanda a anunțat număr record de noi cazuri COVID-19. Totodată, Malta schimbă macazul în cazul celor nevaccinați. Hai să vedem noutățile de astăzi!

  • Noile cifre din Olanda arată o creștere de 500% a cazurilor COVID-19 de când au fost ridicate restricțiile guvernamentale. Cifrele au fost publicate la o zi după ce premierul Mark Rutte și-a cerut scuze pentru relaxarea prematură. Oficialii au declarat că 37% din cazuri au fost înregistrate în zonele publice, cum ar fi baruri sau cluburi, conform anchetelor epidemiologice. 
  • Transportul public din Londra va solicita londonezilor să poarte în continuare masca în mijloacele de transport: trenuri, tramvaie și autobuze. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că măsura va ajuta la controlul variantei Delta și îi va face pe londonezii vulnearbili să se simtă mai în largul lor. Decizia a venit la doar două zile după ce guvernul a confirmat că măștile nu vor mai obligatorii. 

Numărul de noi cazuri crește alarmant în țările din Europa

  • În ciuda restricțiilor și a limitării numărului de participanți, Ziua Franței a fost sărbătorită cu tradiționala paradă militară de la Paris. Doar persoanele complet vaccinate sau cele cu un test negativ au avut acces pe mică întindere a Champs Elysees sau lângă Turnul Eiffel. 
  • Malta a renunțat rapid la planul său de a interzice călătorii nevaccinați. Decizia a venit după ce UE și-a exprimat clar nemulțumirea. Autoritățile malteze au explicat că au „modificat interdicția de călătorie pentru toți cei care intră în țară, dar nu sunt vaccinați complet. Astfel, li se va permite accesul, dar vor sta în carantină”. Cei vaccinați complet nu trebuie să stea în carantină.
  • Infecțiile din Belgia s-au triplat în ultimele trei săptămâni, crescând la peste 1 600 pe zi. Rata de reproducere este de 1,5, potrivit virologului și purtător de cuvânt al COVID-19, Yves Van Laethem. Deocamdată, noile infecții se găsesc în principal în rândul tinerilor, dar Van Laethem a avertizat că se poate răspândi în curând la grupuri mai vulnerabile.
  • Virologul maghiar, Gabor Kemenesi, a avertizat despre un al patrulea val de COVID-19. Într-o postare pe rețelele de socializare, el a prezis că va crește numărul de noi cazuri în special în rândul tinerilor maghiari și al celor care nu sunt vaccinați, iar numărul deceselor va crește, în special, în toamnă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.