UPDATE Coronavirus: Wizz Air a anulat DOAR astăzi câteva zboruri din Germania spre România

3 7.057

UPDATE 11 martie 18:00: Începând cu 11 martie 2020, autoritățile române au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de Coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roșie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România. Acest lucru se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia, provincia Hubei din Republica Chineză și anumite zone din Coreea de Sud.De asemenea, toți pasagerii care sosesc din alte zone din China, Coreea de Sud, întregul Iran și districtul Heinsberg din Renania de Nord – Westfalia (zone galbene) vor fi informați cu privire la decizia autorităților referitoare la izolarea la domiciliu de 14 zile impusă.

Wizz Air a anulat câteva zboruri din

Pentru a ajuta la limitarea epidemiei, Wizz Air anulează zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Nürnberg, Karlsruhe / Baden-Baden, Frankfurt Hahn către București, Cluj-Napoca, Timișoara, DOAR ASTAZI, 11 martie 2020. Excepție fac zborurile din Frankfurt Hahn și Dortmund spre Timișoara. Zborurile pe ruta Madrid – București NU au fost anulate.

UPDATE 11 martie, ora 16:30: Anularile de rute menționate sunt doar pentru azi – 11 martie 2020.

Știrea inițială: Wizz Air își informează pasagerii că, din cauza epidemiei de coronavirus, autoritățile române au intreprins următoarele acțiuni de sănătate și siguranță pentru a minimiza răspândirea virusului.

Începând cu 11 martie 2020, autoritățile române au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de Coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare.

Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roșie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România. Acest lucru se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia; provincia Hubei din Republica Chineză; anumite zone din Coreea de Sud; regiunile Hauts de France, Ile de France, Grand Est, Bourgogne France Comte și Auvergne Rhones Alpes din Franța; regiunile Baden Wurttemberg, Bayern și Nordrhein Westfalen din Germania și regiunea Madrid din Spania.

Wizz Air anulează mai multe zboruri din Germania și Spania

Pentru a ajuta la limitarea epidemiei, Wizz Air anulează zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Madrid, Nürnberg, Karlsruhe / Baden-Baden, Frankfurt Hahn către București, Cluj-Napoca, Timișoara, de pe 11 martie 2020.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare, și care și-au efectuat rezervările direct pe wizzair.com sau în aplicația de mobil a companiei aeriene, vor fi informați automat prin e-mail și vor putea să aleagă între  reprogramarea gratuită, rambursarea completă sau rambursarea a 120% din tariful inițial sub formă de credit WIZZ.

Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și selectând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – ar trebui să ia legătura cu compania de unde și-au achiziționat biletele.

De asemenea, toți pasagerii care sosesc din alte zone din China, Franța, Germania, Coreea de Sud, Spania și Iranul întreg (zone galbene) vor fi informați cu privire la decizia autorităților referitoare la izolarea la domiciliu de 14 zile impusă de autorități. Vedeți imaginea de mai jos.

Wizz Air le recomandă pasagerilor să contacteze autoritățile responsabile pentru detalii precise și pentru a li se confirma eligibilitatea și condițiile de călătorie. Totodată, pasagerii sunt rugați să ia în considerare schimbarea zborurilor către destinații alternative sau anularea acestora, dacă este necesar. Wizz Air le reamintește tuturor pasagerilor că sunt responsabili de a fi sunt conștienți de condițiile de călătorie legate de țara de sosire înainte de călătorie.

3 Comentarii
 1. Lucian Balasz says

  Salut.
  Poti sa imi dai si mie, te rog, sursa pentru graficul cu zonele rosii si galbene? Pe site ul http://cnscbt.ro/ apar mai putine.
  Thanks

  1. Sorin Rusi says

   Da, au revizuit harta respectivă și au scos Germania și Spania. Sursa e tot cnscbt, dar harta era valabilă la 14:00.

   Actualizarea se regăsește și în paragraful de update, pe care l-am făcut la 18:00.

 2. Tiho says

  is it still actual, we booked with wizz from saturday 14th from memmingen to timisoara until tuesday,
  and we don´t want to be quarantined there for 2 weeks….

Leave A Reply

Your email address will not be published.