Consumați jocuri video și internet cu responsabilitate

0 145

În ultimii ani, consumul de internet și în special de jocuri video a crescut foarte mult. Studiile arată că anual, în toată lumea, peste 2.4 miliarde de useri petrec zeci de ore pe telefon sau laptop practicând jocuri video.

Oamenii aleg să practice jocuri cu scopul de a se relaxa, de a-și testa abilitățile într-o competiție digitală, dar totul trebuie desfășurat într-un mod responsabil și cumpătat. Inclusiv pe zboruri, companiile aeriene caută să introducă sisteme de divertisment și jocuri atractive pentru a-i ține pe pasageri captivi în diferite activități, iar timpul să treacă mai repede.

Industria jocurilor video este martoră la schimbările și tendințele în tehnologie și în societate.

Industria jocurilor video este martoră la schimbările și tendințele în tehnologie și în societate. Piața jocurilor video a crescut cu peste 90 de miliarde de doalari în 2020, ceea ce înseamnă foarte mulți bani rulați în crearea de jocuri, dar și în comercializarea acestora.

A evoluat și ecosistemul în care sunt practicate aceste jocuri. S-a trecut de la clasicele console, la computere și laptop-uri performante, apoi la telefoane inteligente și mai nou pe televizoare. Nici industria consolelor de jocuri nu a rămas în urmă. În prezent, toate dispozitivele dedicate gameningului pot fi interconectate, iar jucătorul poate să se joace pe orice gadget dorește din posesia sa.

Pe lângă partea hardware, s-au dezvoltat și jocurile. De fapt ideea de jocuri există din cele mai vechi timpuri. Să nu uităm de activitățile clasice petrecute în comunitate. Să nu uităm de existența cărților de joc, table, rummy și a altor jocuri, chiar și cele practicate în cazinourile clasice.

De la jocurile clasice, la cele digitale

Printre cele mai vechi sisteme de joc din cazinouri sunt acele aparate slot, mai popular recunoscute sub denumirea de ”păcănele”. Și acum s-a trecut de la jocurile clasice la cele digitalizate / virtuale / online. Mai nou se poate juca pacanele online cu bani reali.

Deci nu este o noutate faptul că oamenii au căutat distracția în practicarea de jocuri, tradițional pe masă, mecanice sau digitale. Și toate au pornit de la nevoia omului de a se distra și a se relaxa. Ulterior, a fost introdusă și miza în unele dintre ele, iar practicarea acelor jocuri a trecut într-o sferă ceva mai serioasă.

Mai puțin contează modul în care este practicat un joc, însă trebuie să nu uităm să fim responsabili și cumpătați. Orice a fost și orice va fi, recomandarea noastră este să consumați responsabil internet și jocuri video. Adică să nu aduceți luptele din jocuri în viața reală, să nu cheltuiți mai mult față de cât vă permiteți să pierdeți, să nu petreceți zeci de ore consecutive în aplicații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.